Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu

Varmasti viimeinen makeinen josta ikinä kykenisin luopumaan on lakritsi. Vielä teininä muistan tunteella vaahdonneeni jollekin ystävä-paralleni siitä, mikä synti on sotkea lakritsijäätelöön sitruunaa. En kerro tätä kovinkaan ylpeänä oman maailmani pienuudesta ja rajoittuneisuudesta, mutta tämä episodi ehkä kertoo jotain siitä, miten antaumuksellista suhteeni lakritsiin voi olla. Viime vuosina olen kääntänyt takkini sitruunan suhteen ja ihastunut sitruuna-lakritsikomboon samalla voimakkuudella, kuin aikanaan inhosin sitä.

Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu © Hanna Stolt | Gurmee.net

Sain hiljattain testattavakseni Polar Nutritionin pakuriuutetta ja odotin tuttua, melko sienimäistä makua pienellä paahteella, mutta meinasin pudota tuoliltani, kun pakuriuutteessa maistuikin aivan selkeä lakritsainen aromi. Voitte vain kuvitella, miten paljon innostuin! Sen lisäksi, että tämä nimenomainen pakuriuute liukenee veteen aivan eri lailla kuin tähän saakka kokeilemani muut, joita tyypillisesti pitää keitellä ja siivilöidä, Polar Nutritionin pakuriuutteen ORAC-luku (antioksidanttipitoisuutta kuvaava luku) on 146 000 siinä missä muiden pakurituotteiden vastaava luku on keskimäärin 50 000. Siis lähes kolminkertainen! Polar Nutritionin pakuriuutetta löytyy omasta vakiokaupastani Ruohonjuuresta, mutta myös todella monesta muusta kaupasta, kannattaa tsekkaa heidän jälleenmyyjälistasta tämän hetken myyntipisteet joita löytyy hyvin koko Suomen pituudelta.

Olen juonut lasillisen pakuriuutetta päivittäin siitä lähtien kun sain tuotteen testattavakseni ja aion jatkaa samaa tapaa, mutta samalla korvan takana on kutkuttanut resepti-idea pakurilla maustetusta lakritsista ja sitruunasta yhdistettynä ihanaksi raakaleivokseksi. Nyt leivoksen ohje on valmis ja siitä tulikin yksi kirkkaasti parhaista luomistani raakaherkuista. Sitruuna-täytteessä on sitruunaa reippaasti joten jos et ole sitruunan suuri ystävä, voit kenties lisätä sitruunaa hiljalleen maistellen, jotta sen maku ei ole liian voimakas. Minusta sitruunan täytyy maistua kunnolla, sillä lakritsi on sekin vahva maku ja jyrää helposti alleen muut ellei saa parikseen riittävän stydiä makuparia.

Kuten arvelinkin, lakritsitäyte pakuriuutteella oli jotain maagista. Lakritsitäyte olisi ollut herkkua sellaisenaankin, mutta pakuri tuo sille aivan erityisen maku-ulottuvuuden joten suosittelen vahvasti testaamaan ohjetta uutteen kera. Jauhe on todella yksinkertaista käyttää, sillä sitä ei tarvitse keitellä, lantrata, sekoittaa mihinkään, senkun lusikoi jauhetta suoraan purkista. En käyttäisi tässä ohjeessa muita pakurituotteita, sillä missään muussa ei ainakaan itse testaamistani ole ollut yhtä huikeaa makua kuin tuossa Polar Nutritionin uutteessa.

Pitkän hehkutuksen jälkeen, vihdoin ohjeeseen. Huom! Jos valmistat kookoskerman itse, muistathan laittaa kookosmaitopurkit jääkaappiin jo edellisenä päivänä!

Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu © Hanna Stolt | Gurmee.net

Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu

Sitruunatäyte

 • 4 dl kookoshiutaleita
 • 1 ½ dl (100 g) kuorettomia manteleita (kuorelliset värjäävät sitruunatäytteen sameaksi)
 • ¾ dl hunajaa
 • 2 pienen luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
 • ¼ tl vaniljajauhetta
 • 1 tl kurkumajauhetta (voi korvata keltaisella karamellivärillä)

Lakritsi-pakuritäyte

 • 2 dl kookoshiutaleita
 • 2 dl taateleita, kivet poistettuna
 • 2 dl kuorellisia manteleita (kuorettomatkin ok)
 • 1 dl kuivattuja mulperimarjoja
 • 1 rkl hunajaa
 • ½ tl vaniljajauhetta
 • 3 tl lakritsijauhetta
 • 3 tl Polar Nutrition pakuriuutejauhetta
 • ½ dl vettä
 • ½ tl suolaa
 • 5 kapselia lääkehiiltä (Apteekista. Voi korvata mustalla karamellivärillä)

Kookoskermavaahto (ei välttämätön)

 • 4 prk kookosmaitoa (ei homogenoitua tai stabiloitua, esim. Biona)
 • ½ tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet

Koristeluun

 • Ripaus Polar Nutrition pakuriuutejauhetta

Valmista sitruunatäyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi ja kauli massa n. 30×30 cm neliöksi kahden leivinpaperin välissä. Levystä tulee ohut.

Valmista lakritsi-pakuritäyte. Mittaa kaikki ainekset paitsi lääkehiili monitoimikoneen kulhoon. Avaa lääkehiilikapselit ja kaada lääkehiili muiden ainesten joukkoon. Sekoita kaikki täytteen ainekset monitoiminokeessa tasaiseksi massaksi. Massan tulisi olla paksua, mutta vielä levitettävissä sitruunatäytelevyn päälle. Jos massa on liian paksua, voit kaulia siitä 30×30 cm neliön ja kipata sitruunalevyn päälle.

Rullaa sitruuna-lakritsikerrokset kääretortuksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kääräise torttu muovikelmuun tai leivinpaperiin tiiviiksi paketiksi ja nosta pakkaseen n. 1 tunniksi niin että se jähmettyy hieman ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Vatkaa sillä välin kookoskerma (jos et löydä homogenoimattomia kookosmaitopurkkeja, on kenties helpompaa ostaa valmista kookoskermavaahtoa).

Laita kookosmaitopurkit jääkaappiin edellisenä päivänä. Tarjoilupäivänä, nosta purkit jääkaapista ravistelematta. Avaa purkit varoen. Lusikoi jähmettynyt kookososa kulhoon ja kaada pois vetinen osa. Lisää sekaan vaniljajauhe. Vatkaa vaahdoksi sähkövatkaimella.

Leikkaa kääretorttu paloiksi ja tarjoile kookoskermavaahdon kera. Ripottele pinnalle viimeiseksi pikkuripaus pakuriuutetta ja nauti!

Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu © Hanna Stolt | Gurmee.net

Resepti tehty yhteistyössä Polar Nutritionin sekä Kohokohdan kanssa.

Polar Nutrition on kolmen kuusamolaisen ystävyksen, Tonin, Tommin ja Eskon, perustama yritys jonka tuote on tämä artikkelissa mainittu pakuriuute. Tommin isoisä oli aina vannonut pakurin nimeen terveyden vaalimisessa ja luonnollisista terveyttä ylläpitävistä tuotteista kiinnostunut kolmikko päätti satsata kaiken energiansa parhaan mahdollisen pakuriuutteen luomiseen. Polar Nutritionin tuotteesta tekee mielestäni aivan erityisen kolme asiaa:

 1. Se liukenee veteen helposti
 2. Se on heti käyttövalmis eikä vaadi keittämistä tai liotusta
 3. MAKU!!! Parhaan makuinen pakuriuute ja -tuote ikinä.

Okei neljä asiaa.

4. Korkea laatu. Tässä pakuriuutteessa on 3x ORAC-arvo verrattuna muiden pakuriuutteiden keskiarvoon. Tasalaatuinen tuote jossa ei ole lisäaineita ja sen valmistusmenetelmä jättää jauheeseen vain 100 % kehoon liukenevat ainesosat. Ei siis mitään turhaa ja pelkkää parhautta.

Käytön lisäksi iso juttu pakurissa on sen terveyttä edistävä vaikutus. Riittää kun tuotetta nauttii n. 1g per päivä (ennaltaehkäisevästi, ei esim. sairauden hoitoon vaikkei siitä varmasti ole haittaakaan) eli n. ½ tl päivässä. Tällä annostuksella 1 purkki riittää noin kuukaudeksi.

Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu © Hanna Stolt | Gurmee.net

Raaka sitruuna-lakritsikääretorttu © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Mukiinmenevät Runebergin tortut © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje