Ruusukaali-tattaripannu

vegaaninkeittiossa“Lapsia ei kyllä saa syömään ruusukaalia tai linssejä”. Eipä! Tänään meillä lapset kauhoivat tätä Vegaanin keittiössä -kirjasta löydetyn ohjeen perusteella valmistettua ruusukaali-tattaripaistosta suihinsa hyvällä ruokahalulla. Ihanan helppo valmistaa, kuten muutkin Vegaanin keittiössä -kirjan ohjeet (Elina Innanen, Readme.fi). Syö sellaisenaan tai kääräise vaikkapa tortillan sisään parin salaatinlehden kera.

Alta löydät tämän ruusukaali-tattaripannun kommenttien ja pienen lisäyksen kera. Olen aivan ihastunut Polar Nutritionin pakuriuutteeseen jota lisäsin tähänkin ruokaan makua antamaan sekä koko perheen terveyttä kohentamaan. Tuo PN:n pakuriuute on aivan erilaista kuin muut kokeilemani. Hienojakoisempaa, maukkaampaa, helposti veteen liukenevaa.. ihanaa.. :) Metsäinen maku sopii hyvin tähän sieniäkin sisältävään ruokaan.

Ruusukaali-tattaripannu © Hanna Stolt | Gurmee.net

 • 200 g ruusukaalia
 • 2 sipulia
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 200 g tuoreita sieniä (esim. herkkusieniä)
 • 1 ½ dl vihreitä tai ruskeita linssejä (käytin omia lemppareitani, puy-linssejä)
 • 1-2 rkl öljyä (ohjeessa rypsiä, itse suosin oliivia ja punaista palmuöljyä)
 • 2 tl balsamiviinietikkaa
 • 2–3 rkl soijakastiketta
 • 1 dl tattarisuurimoita
 • n. 2 dl kasvislientä (+ ½ tl pakuriuutetta, oma lisäni joka sopi tähän hyvin!)
 • 100 g (pakaste)herneitä
 • 2 tl basilikaa
 • 1 tl timjamia
 • mustapippuria myllystä
 • suolaa

Leikkaa ruusukaalien kannasta pala pois ja kuori uloimmat lehdet. Leikkaa ruusukaalit neljään osaan. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele herkkusienet.

Huuhtele linssit ja pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä linssit pehmeiksi ja valuta vesi pois.

Linssien kiehuessa kuullota sipulisilppua paistinpannulla öljyssä hetken aikaa. Lisää sitten pannulle sienet, balsamiviinietikka ja soijakastike. Paista pari minuuttia ja lisää sitten pannulle ruusukaalit ja kääntele seosta hetki (minä itse asiassa lisäisin nämä vasta tattarin jälkeen).

Huuhtele tattarisuurimot kylmällä vedellä ja lisää ne pannulle. Kaada pannulle noin ¼  dl kasvislentä (ja pakuriuute) ja paista seos melkein kuivaksi. Lisää taas kasvislientä. Jatka, kunnes kaikki liemi on käytetty ja tattari on kypsää. Lisää pannulle vielä herneet, keitetyt linssit ja yrtit. Rouhi lopuksi ruoan joukkoon reilusti mustapippuria ja tarkista suola.

Ruusukaali-tattaripannu © Hanna Stolt | Gurmee.net

Ruusukaali-tattaripannu © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Go Raw raakapallot © Hanna Stolt | Gurmee.netPastaa, manteleita & oliiveja © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje