Sienipasteija pistaasipähkinöiden ja viikunoiden kera

Aina välillä löytää reseptin joka vain räjäyttää tajunnan. Yksi sellainen oli “äijäsörsselikranssi” jonka ohjeen viimeksi julkaisin. Toinen vastaava tajunnanräjäyttäjä oli tämä sienipasteija. Olen todella ronkeli sienisalaattien suhteen enkä yleensä innostu niistä vaikka sieniä muuten käytän ruoanlaitossa. Tämä sienipasteijan ohje oli jotain niiiiiin hyvää, että sitä on edes vaikea kuvailla. Pehmeän makuinen, with a twist. Aivan täydellinen lisuke tai tarjoiltava pienenä herkkuna. Ohje on peräisin Elle mat & vin -lehden numerosta November no 8 2016.

Ohjeessa neuvotaan tarjoilemaan sienipasteijaa paahdetun patongin kera. Me tarjoilimme pasteijaa uusien tummien hapankorppujen (löytyy useimmista perus marketeista) kera lastemme synttäreillä. Kyllä vaan oli hyvää.. :)

Sienipasteija pistaasipähkinöiden ja tuoreiden viikunoiden kera © Hanna Stolt | Gurmee.net Sienipasteija pistaasipähkinöiden ja tuoreiden viikunoiden kera © Hanna Stolt | Gurmee.net

n. 5 dl valmista pasteijaa

 • 600 g sekalaisia tuoreita sieniä, esim. herkkusieniä, portobelloa, siitakesieniä
 • 1 salottisipuli
 • 25 g voita
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl tuoretta timjamia
 • 1 tilkka sherryä
 • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 100 g hienonnettua pistaasipähkinää
 • suolaa
 • mustapippuria

Tarjoiluun

 • patonkia
 • tuoreita viikunoita

Paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata öljy voin kera paistinpannulla. Kuullota sipulia joitain minuutteja. Lisää sienet ja timjami ja jatka paistamista kunnes sipuli on pehmeää, noin 5 minuuttia. Jos sienistä irtoaa nestettä, jatka paistamista kunnes neste on haihtunut. Lisää tilkka sherryä ja anna sen imeytyä sieniseokseen.

Anna sieniseoksen jäähtyä hetki. Pyöräytä sitten sieniseos sekä tuorejuusto tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon hienonnetut pistaasipähkinät ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada pasteija puhtaaseen lasipurkkiin ja laita kylmään vähintään 3 tunniksi. Tarjoile paahdettujen patonkisiivujen sekä tuoreiden viikunalohkojen kera.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Äijäsörsselikranssi / Gubbrörekrans © Hanna Stolt | Gurmee.netSaaristolaisleipä © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje