Parmesaanijuustokakku

Lastemme synttäreiden yksi parhaista tarjottavista oli tänä vuonna aivan kirkkaasti tämä suolainen parmesaanijuustokakku. Ohje on Maku-lehden numerosta 7/2016 joka oli muutenkin pullollaan aivan ihanan näköisiä ja oloisia ohjeita. Kakun pohja valmistetaan saaristolaisleivästä ja pinnalle roiskitaan lopuksi hunajaa hieman makeutta tuomaan.

Mainitsin, että tämä kakku valmistettiin lastensynttäreille, mutta on ehkä hyvä täsmentää, että kakun kohdeyleisönä oli kyllä juhliin osallistuneet aikuiset. Kakun maku on sen verran voimakas, ettei se ehkä vetoa pieniin lapsiin kun taas aikuiset pitivät mausta todella paljon.

Parmesaanijuustokakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Parmesaanijuustokakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Parmesaanijuustokakku

16 annosta
Alkuperäinen ohje: Maku-lehti 7/2016 (Mika Rampa, Perinneruokaa Prkl-blogin kirjoittaja)

Pohja

 • 200 g saaristolaisleipää
 • 50 g voita sulatettuna

Täyte

 • 2 munaa
 • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 100 g parmesaanijuustoa raastettuna
 • 2 dl kuohukermaa
 • 1 rkl maissitärkkelystä
 • 4 rkl sitruunamehua
 • 1 tl suolaa
 • ¼ tl valkopippuria

Koristelu

 • 2 tuoretta viikunaa
 • 50 g saksanpähkinöitä
 • 3 timjaminoksaa
 • 3 rkl hunajaa

Hienonna leipä tehosekoittimessa tai veitsellä pieniksi muruiksi. Lisää joukkoon voisula. Taputtele seos irtopohjavuokaan (ø 24 cm) leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon parmesaani, kerma ja maissitärkkelys. Mausta sitruunamehulla suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa ettei täytteeseen muodostu ilmakuplia.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista 30 minuuttia. Laita uuni pois päältä ja pane puukauha uunin luukun väliin. Anna kakun kypsyä jäähtyvässä uunissa vielä tunnin ajan. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä. Hidas jäähtyminen takaa, että kakun pinta ei halkea. Nosta kakku jääkaappiin yöksi.

Koristele juustokakku viikunalohkoilla, pähkinöillä ja timjamin lehdillä. Viimeistele valuttamalla pinnalle hunajaa.

Parmesaanijuustokakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Parmesaanijuustokakku © Hanna Stolt | Gurmee.net


Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Suklainen kastanjakeitto © Hanna Stolt | Gurmee.netÄijäsörsselikranssi / Gubbrörekrans © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje