Taateli-valkosuklaiset joulutortut leivoksina

Tästä se lähtee, jouluherkkupostausten rypäs. Äitini löysi tällaisen vinkeän version perinteisistä joulutortuista Kaikkien aikojen jouluherkut -lehden takakannesta viime vuonna. Ohje on Myllyn Paras -mainos oikeastaan. Jos perinteiset joulutortut eivät innosta, nämä voisivat hyvinkin pelastaa pikkujoulut tai muut joulun alla vietetyt herkutteluhetket.

Taateli-valkosuklaiset joulutortut leivoksina © Hanna Stolt | Gurmee.net

Taateli-valkosuklaiset joulutortut leivoksina

10 kpl 

 • 1 pkt voitaikinalevyjä
 • 2 rkl voita

Täyte:

 • n. 2 dl vettä
 • 250 g kuivattuja taateleita (1 pkt)
 • 2 rkl sitruunamehua (tai sitruuna-/appelsiinilikööriä)
 • 100 g valkosuklaata
 • 70 g saksanpähkinöitä rouhittuna

Päälle:

 • ½ pkt kauramurotaikinaa (à 200 g) / piparkakkutaikinaa (à 250 g)

Valmistus

 1. Levitä taikinalevyt sulamaan huoneelämpöön puoleksi tunniksi. Valmista sillä aikaa täyte.
 2. Mittaa kattilaan vesi ja lisää taatelit. Keitä n. 5 min tai sen verran, että taatelit pehmenevät paksuksi soseeksi. Lisää lopuksi sitruunamehu. Voit halutessasi käyttää myös likööriä. Anna seoksen hieman jäähtyä.
 3. Voitele pienet folio-/silikoni-/metallipiirasvuoat. Leikkaa taikinalevyt veitsellä kahtia neliöiksi, kauli jokainen neliö hieman isommaksi ja pyöreämmäksi. Painele taikinapalat vuokien pohjille ja reunoille ylös asti. Jaa taatelitäyte vuokiin.
 4. Paina täytteen sisään sydämeksi jokaiseen leivokseen 2 palaa valkosuklaata ja 1 rkl pähkinärouhetta.
 5. Paista torttuja 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 min. Kauli sillä aikaa muro- tai piparkakkutaikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi, ota siitä vuokien yläreunan kokoisella tähtimuotilla 10 tähteä. Asettele taikinatähdet melko kypsien leivosten päälle ja jatka paistamista, kunnes pinta saa kauniin värin, n. 6-8 min.

Taateli-valkosuklaiset joulutortut leivoksina © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Philips Airfryer arvonta © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje