Helpointa kasvis(pika)ruokaa ja airfryer-arvonta

Olen viime viikkoina valmistanut toinen toistaan helpompia kasvisruokia päivälliseksi. Töissä jatkuva kiire, loppuvuoden juhlarypäs, jouluvalmistelut… Aika ei tunnu riittävän muuhun. Olen myös ollut pienessä huumassa uuden kodinkoneemme – Philips airfryerin – kanssa. Pohdin laitteen saapuessa olisiko siitä muuhun kuin terveellisempien ranskalaisten valmistukseen, mutta airfryer on osoittautunut korvaamattomaksi!

Olen monena iltana yksinkertaisesti pilkkonut kauden kasviksia tikuiksi tai pienehköiksi paloiksi. Kasviksiin voi hieroa n. 1 tl öljyä ja maustaa, mutta usein huomaan myös ohittavani öljyn ja olen vain maustanut kasvikset. Laitan laitteen lämpenemään samalla kun aloitan kasvisten pilkkomisen ja ennen kuin saan pilkkomista edes lopetettua, korvan juuressa kilahtaa ja laite on jo lämmennyt 200°:seen!

Testattavanani on ollut XL-kokoinen laite, mikä on mielestäni hyvän kokoinen neljän hengen perheelle. Pienempään talouteen riittäisi hyvin normaalikokoinen. Olen friteerannut juureksia yleensä n. 5 minuttia ennen kuin olen lisännyt sekaan nopeammin kypsyvät ainekset, kuten pilkotun tofun.

Parin ensimmäisen kokeilun jälkeen saa jo hyvän tuntuman siitä missä järjestyksessä kasviksia ja muita aineksia kannattaa laitteeseen latoa. Käytännössä olen saanut valmistettua n. vartissa (!!!) maukkaita kasvispäivällisiä. Aivan voittamaton juttu pitkän työpäivän jälkeen! Lapset rakastavat itsetehtyjä kasvisranskalaisia. Koko satsin valmistukseen kuluu 1 tl öljyä ja koko perhe syö kauden kasviksia innolla. 

Ainoa pikku moka, joka minulla on airfryerin kanssa käynyt sattui lohen kanssa. Olen friteerannut laitteella lähes yksinomaan kasviksia. Eräänä iltana friteerasimme laitteella lohta, eikä mieleen tullut nostaa lohta esim. folion tai leivinpaperin päälle, sillä kasvikset eivät friteeratessa ole käryttäneet. Lohi kuitenkin oli sen verran rasvainen friteerattava, että siitä tihkui rasvaa laitteen pohjalle ja pian alakerrassa raikuihin palohälytin :) Rasva valui laitteen pohjalle ja kärytti melko voimakkaasti. Koska airfryeri ei tuolloin ollut lähellä liesituuletinta, seurauksena oli pieni kärypilvi josta palohälytin tosiaan riemastui. Kala siis jatkossa aina folion tai leivinpaperin päällä fryeriin niin samaa ongelmaa ei synny ;)

Kuten tekstistä saattaa huomata, olen ollut airfryeriin supertyytyväinen ja se todellakin jää keittiömme vakiovarusteeksi. Ilokseni voin ilmoittaa, että Philips on antanut arvottavakseni toisen airfryerin lukijoideni kesken! Voittaja saa valita airfryerin mallin ja värin ja laite toimitetaan postitse :) Löydät eri mallit väreineen täältä. Osallistumisaikaa on tämän viikon loppuun, sunnuntaihin klo 18 saakka, jonka jälkeen suoritan arvonnan ja ilmoitan voittajan. Näin saatamme vielä saada laitteen uudelle omistajalleen jouluksi! 

Osallistua voi kommentoimalla tähän kirjoitukseen. Onnea matkaan!

EDIT 18.12.2016

Arvonnan voitti Reija Putaala :) Onnea Reijalle ja kiitos kaikille osallistuneille! :) 

Tämä kirjoitus on tehty yhteistyössä Philipsin kanssa. Olen saanut Philips Airfryer XL:n testattavakseni, sekä vapaavalintaisen airfryerin lukijoilleni arvottavaksi. Philips ei ole millään muotoa ole vaikuttanut kirjoitukseni sisältöön tai siihen, miten laitetta arvioin.  Kaikki kirjoituksessa esitetyt mielipiteet ovat omiani ja seison joka sanan takana :)


Facebook Comments
Related Posts
Showing 34 comments
 • Mummo

  Tuntuu kivalta laitteelta. Noin saisi varmasti lisättyä myös kasvisten syöntiä.

 • anna s.

  Mukana arvonnassa :) Olisipas ihana joululahja :)

 • Riiti

  Tosi hyvän näköisiä ruokia. Ehkä tällä saisi nirsommatkin lapset viimein syömään enemmän kasviksia. Tuo XL-malli olisi varmasti tarpeeksi tilava meidänkin talouteen.

 • hilkka

  Ompas kauniita annoksia! Ehdottomasti mukana :)

 • Tonttu Toljanterrri

  Vau, tuolle olisi kyllä käyttöä! Mukaan arvontaan siis. :)

 • Nelliina

  Wautsi, miten herkullisia annoksia. Tuohon laitteeseen vois jäädä koukkuun ;D Mukaan kivaan arvontaan.

 • hainn

  Olen kanssa lukenut tästä laitteesta pelkkää hyvää! Tää olis kyllä niin hyvä vaihtoehto tehä terveellisempää ruokaa, varsinkin ku tuo parempi puolisko tuppaa tunkemaan sitä voita ja öljyä joka paikkaan! :D

 • Halejo

  Oi, kuulostaapa mahtavalta laitteelta, varsinkin kun olen siirtnyt kokeeksi maidottomalle ja gluteenittomalle, joten uudet ruuanvalmistusvinkit olisivat hyvinkin tarpeen! :) Tuli suorastaan nälkä noita herkkuannoksia katsellessa.

 • Juhtimus

  Laite vaikuttaa tosi kätevältä juuri kasvisruokien valmistamiseen. Osallistunpa siis arvontaan!

 • Miia

  Vaikuttaa kätevältä laitteelta, ehdottomasti mukana arvonnassa! :)

 • Jasmine

  Mukana arvonnassa. Vaikuttaa näppärältä laitteelta. :)

 • piitu

  Mukaan arvontaan! Varmasti tälle olisi käyttöä myös meillä!

 • Airiina

  Tällä olisi meillä paljon käyttöä kun rasvan määrää on vähennetty runsaasti.

 • Hennajenniina

  Mukaan arvontaan, upea kone jolla olisi tarvetta.

 • Peppi

  Olen keventänyt painoani jo 20 kiloa, nyt jos voitan niin varmasti lähtee vielä lisää turhaa painoa pois. Hyvä palkinto.

 • @laanelle

  Tällaista olis kyllä mahtavaa päästä kokeilemaan! Mä kotiuttaisin itselleni Viva Collection Airfryerin valkoisena, mikäli voitto napsahtaisi kohdalle :)

  laura.leppajarvi@gmail.com

 • Anna Brander

  Mukana!! Koneelle tulisi varmasti käyttöä! :)

 • Sini

  Avance Collection Airfryer XL musta olisi paras minulle :-)
  Mukana arvonnassa!

 • Ida

  Ihana arvonta! Mukana :)

 • Minna

  vau miten kätevä! Mukana !

 • ansu88

  Tätä on kyllä kehuttu! Mukana!

 • Jelena

  Mukana ehdottomasti! :)

 • Ipe1961

  Osallistun arvontaan, tuolle tulis käyttöä! :)

 • Marjuska

  Mukana näppärän Philips Airfryerin arvonnassa!

 • tiiu

  Tämä olisi niin tarpeellinen meille! Mukana ehdottomasti!

 • Iines

  Apua! Tää laite on mun sielunkumppani! Ehdottomasti mukana arvonnassa sormet ja silmät ristissä…<3

 • Miukkis

  Osallistun arvontaan. Olisi hyödyllinen vempain tähänkin talouteen :)

 • BIKKE

  Koska meillä on suuri perhe ja koska minun pitäisi kiinnittää huomiota kaikkeen mitä syön, vaikkakin mitäs tässä..enää voi…(paitsi jouluna) niin siksi valitsen..http://www.philips.fi/c-p/HD9240_90/avance-collection-airfryer-xl-rapid-air-tekniikalla

 • sarita

  Mukaan! Vaikuttaa kiinostavalta ja varmasti olisi käyttöä.

 • HannaR

  Olispa kiva saada kotikeittiöön tämä :) mukana arvonnassa siis! :p

 • ese

  Mukana! Aivan uusi tuttavuus minulle.

 • mikkot

  Mukaan arvontaan. Mielenkiintoinen laite.

 • Eeva

  Oon haaveillut tuollaisesta vempeleestä, mukana ollaan!

 • Leena

  Ehdottomasti arvonnassa mukana!

Vastaa

Taateli-valkosuklaiset joulutortut leivoksina © Hanna Stolt | Gurmee.netPunaherukka-valkosuklaakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje