Quinoa-kikhernepyörykät

Lisää reseptejä lastemme syntymäpäiviltä. Löysin tämän quinoa-kikhernepallojen ohjeen lehdestä Elle mat & vin (November No 8 2016). Helppotekoiset vegepallot maustoin Sevanin valmiilla falafel-mausteseoksella, mutta varmasti hyvää tulee myös ohjeen perusmausteilla. Tarjoilin palloja sellaisenaan synttäreillä, mutta nämä kyllä kaipaisivat kaverikseen jonkun hyvän kastikkeen.

Ohjeessa pyörykät paistetaan pannulla öljyssä, mutta minä kypsensin ne uudella keittiörakkaudellani, Philips Airfryerilla (XL), jolloin kypsentämiseen ei tarvita öljyä lainkaan, ja pyörykät valmistuvat lähesä itsestään, pannulla käryttämättä. Julkaisen pian blogissa arvonnan jossa voit voittaa itsellesi vapaavalintaisen airfryerin joten stay tuned! :)

Tämä quinoa-kikhernepyöryköiden ohje on kätevä arkiruokaresepti, johon turvaudun varmasti jatkossakin tiuhaan.

Quinoa-kikhernepallot © Hanna Stolt | Gurmee.net

n. 30 kpl

 • 2 dl quinoaa
 • 1 salottisipuli
 • 1 valkosipulinkynttä
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 2 dl tiiviisti pakattua persiljaa
 • 1 prk (400 g) keitettyjä kikherneitä
 • 2 rkl tahinia
 • 2 rkl maizenaa
 • 2 rkl korppujauhoja
 • suolaa ja mustapippuria
 • oliiviöljyä paistamiseen

Huuhtele quinoa huolellisesti ja keitä pakkauksen ohjeiden mukaan. Käytä kasvislientä keittämiseen. Anna keitetyn quinoan jäähtyä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista 1 rkl:sessa oliiviöljyä joitain minuutteja. Anna jäähtyä hetki.

Hienonna persilja. Sekoita tahini ja kikjerneet sehotekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Sekoita massan joukkoon quinoa, sipulit, persilja, maizena, korppujauhot ja 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna seistä vähintään 30 minuuttia.

Pyörittele quinoa-kikherneseoksesta palloja. Paista oliiviöljyssä pannulla kunnes pallot ovat pinnalta kullanruskeita. Tarjoile lämpimänä. Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on airfryer käytössäsi, voit paistaa palloja 10 min 200°:ssa. Airfryerillä et tarvitse öljyä paistamiseen.

Quinoa-kikhernepallot © Hanna Stolt | Gurmee.net

Quinoa-kikhernepallot © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mansikka-suklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.netHealth Punch © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje