Mansikka-suklaaraakakakku

Viime viikonloppuna juhlimme molempien tyttäriemme syntymäpäiviä kahdessa erässä. Kaverit ensin, suku sitten. Harkitsin hetken josko yhdistäisin molemmat osiot, mutta näin jälkeen päin ajateltuna oli erittäin hyvä idea pitää juhlat erillään :) Lastensynttärit olivat mahtavat, mutta energiataso on kyllä jotain aivan muuta kuin toisen osion aikuisten juhlat. Nyt lapset saivat touhuta ja riehuakin aivan rauhassa, ja suku sai juhlistaa juhlia hieman rauhallisemmissa puitteissa.

Päätin testata lapsijoukolla uutta raakakakkuohjetta. Innostus oli harvemmassa kuin olisin toivonut, mutta ymmärrettävää. Jos raakakakut ovat uusia tuttavuuksia, maut voivat tuntua erikoiselta. Aikuisille raakakakku sen sijaan maistui hyvin, varasinkin meille jotka olemme tottuneita raakakakkujen syöjiä. Tämä ohje on itseasiassa parhaiden tekemieni joukossa. Raikkaat mansikka ja puolukka yhdistettynä suklaaseen, johon lisäsin aivan pienen hitusen lakritsia makua rikastuttamaan. Sitä ei ole niin paljon, että kakusta tulisi lakukakku, mutta lakritsijuuri tukee mielestäni suklaan mausta entistä rikkaamman.

Kakun kolmas kerros on perinteisempi valkosuklaa. Koristeeksi pyöräytin lisäksi raakasuklaapalloja ja samasta massasta tein myös keksejä, jotka sitten kuivasin – näin niihin sai hieman erilaisen koostumuksen. Raakapalloja/keksejä kannattaa ehdottomasti kokeilla sellaisenaankin, mielettömän hyviä!

Mansikka-suklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

dsc_0564

Synttärivieraiden saapuessa tuli kakun koristelussa vähän kovempi kiire joten kakun reunaan suunnittelemani valuva tumma raakasuklaakuorrutus jäi ja kuvistakin tuli mitä tuli. Onneksi kakku kuitenkin maistui mahtavalta! :D

dsc_0486

dsc_0490

Suklaapohja

 • 2½ dl parapähkinöitä
 • 2 rkl kookossokeria
 • ½ dl raakakaakaota, sulatettuna
 • 1 dl auringonkukansiemeniä
 • ½ tl suolaa
 • 2 dl taateleita
 • 1 tl lakritsijauhetta
 • ½ dl kookosöljyä, sulatettuna

Mansikka-puolukkatäyte

 • 4 dl cashew-pähkinöitä (liota väh. 30 min)
 • 2½ dl mansikkaa
 • 1½ dl puolukkaa
 • 2 rkl lucumajauhetta
 • ½ dl hunajaa
 • 1 dl vettä
 • 1½ dl kaakaovoita, sulatettuna

Valkosuklaa-vaniljatäyte

 • 4 dl cashew-pähkinöitä (liota väh. 30 min)
 • ½ dl hunajaa
 • ½ tl vaniljajauhetta
 • 1 dl vettä
 • ½ dl kaakaovoita, sulatettuna

Koristeluun

 • Raakasuklaata
 • Raakasuklaapalloja (ohje alla)
 • Mehiläisen siitepölyä

Pallot

 • 2 dl (paahdettuja) kookoshiutaleita
 • 2 dl kuorellista mantelia
 • 2 dl taateleita
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 rkl lucumaa
 • ½ tl vaniljajauhetta
 • 1 tl lakritsijauhetta
 • ripaus suolaa
 • ¼ dl vettä

Pingota yhden tai kahden eri kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

Valmista suklaapohja. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Työstä kaikki pohjan ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Painele massa vuoan/vuokien pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat mansikka-puolukkatäytteen.

Valmista mansikka-puolukkatäyte. Valuta liotetut cashew-pähkinät. Sulata kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa. Sekoita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi, sileäksi massaksi.  Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja siirrä jälleen jääkaappiin.

Valmista valkosuklaa-vaniljatäyte. Valuta liotetut cashew-pähkinät. Sulata kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa. Sekoita kaikki täytteen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi, sileäksi massaksi.  Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja siirrä kakku/kakut pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

Valmista suklaapallot / keksit. Sekoita ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta eri kokoisia palloja. voit kaulia osan taikinasta ja leikata siitä keksejä sopivalla muotilla. Kuivata keksejä 42 asteessa muutama tunti, kunnes ne ovat rapeita.

Koristele kakku ennen tarjoilua ja nauti!

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Think Green mocktail © Hanna Stolt | Gurmee.netQuinoa-kikhernepallot © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje