Hernetempe-pastakastike

Valmistin jokin aika sitten helpon ja nopean hernetempepastakastikkeen tuorepastan kylkeen. Ilokseni kastike onnistui hyvin, vaikkei tempen käyttö ruoanlaitossa ole vakiovalikoimaani kuulunutkaan. Olen tykästynyt erityisesti lupiinitempeen, mutta tämä herneversio sopi kastikkeeseen mielestäni paremmin, sillä lupiinitempe pysyy aika jämptisti kuutioina, kun taas hernetempe murenee hieman, mikä antaa kastikkeelle mielestäni paremman suutuntuman.

Hernetempe-pastakastike © Hanna Stolt | Gurmee.net

Hernetempe-pastakastike © Hanna Stolt | Gurmee.net

Hernetempe-pastakastike

 • 1 sipuli
 • 1-2 valkosipulinkynttä
 • 1 pkt hernetempeä
 • tamarisoijakastiketta
 • öljyä paistamiseen
 • 1 prk tomaattimurskaa
 • vettä
 • 3 rkl kuivattuja mustatorvisieniä, murskattuna
 • ½ prk kalamataoliiveja
 • toscana-yrttimausteseosta
 • suolaa
 • mustapippuria

Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota öljyssä pannulla, kunnes sipulit ruskistuvat kevyesti. Lisää sekaan kuutioitu hernetempe ja kuullota vielä hetki. Lisää sekaan pari rkl tamarisoijakastiketta ja jatka paistamista kunnes soija on imeytynyt.

Lisää joukkoon tomaattimurska ja tarvittaessa vettä, kunnes kastike on sopivan paksuista. Lisää joukkoon murskatut mustatorvisienet  ja oliivit. Kuumenna kastike lähes kiehuvaksi ja mausta yrttiseoksella, suolalla ja pippurilla.

Tarjoilin kastikkeen Helsingin pastatehtaan pinaatti-tuorepastan kera.

 

PS. Gurmee.net on ehdolla vuoden Indiedays Blog Awardseissa FOODLOVER-kategoriassa. Olen superkiitollinen jos ehdit käydä antamassa äänesi! :) Vinkki: Blogilistaa voi lajitella kategorian mukaan, mikä helpottaa löytämistä :)

ehdokasbanneri_video_1280-x-720

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Vege - risotto blanco kesäkurpitsalla © Hanna Stolt | Gurmee.netRuokaisa sieni-spelttirisotto © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje