Miso-munakoisokeitto

Viimeisin (6/2016) Glorian Ruoka & Viini -lehti oli ilahduttavasti Rakastu vegeen -teemalla toteutettu. Olisi saanut olla paksumpikin ;) Kiva huomata, että kasvisruoka saa enemmän huomiota. Testasin lehdestä heti paria ohjetta. Tämä on niistä toinen. Hyvin yksinkertainen keitto joka oli hauskan makuinen.

Vaikka munakoiso ei kuuluisi omiin lemppareihisi, suosittelen testaamaan, tässä muodossa se on todella maukas.

Tästä minun tekemästä keitostani ei tullut yhtä kauniin vaaleaa, kuin lehden kuvassa. Kananmunat keitin ajatuksissani aivan pieleen ja ne jäivät löysiksi ja retiisitkin olivat ehtineet pilaantua.. heh… Mutta keitto ituineen oli hyvää. Ehkä ensi kerralla lisään joukkoon jotakin joka tekee siitä ruokaisampaa (kai se kananmunakin olisi tehnyt sen), esim. linssejä, cashew-kermaa tms… Aikuiset maistelijat tykkäsivät, lapset eivät. Yhtään. ;) Aina ei mene niin putkeen.

Miso-munakoisokeitto © Hanna Stolt | Gurmee.net

4 pientä annosta

  • 2 (500 g) munakoisoa
  • 2 rkl öljyä
  • 8 dl vettä
  • 4 annospussia / 4 rkl misokeittoaineksia (käytän Clearspringin luomu misotahnaa)
  • 1 ½ tl sitruunamehua

Lisäksi

  • 4 kananmunaa (jätä pois vegaanista versiosta, kokeile esim. avokadoa tilalla)
  • 4 retiisiä
  • 1 dl ituja

Kuori munakoisot ja leikkaa ne n. 1 cm:n kokoisiksi paloiksi. Paista öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Keitä munat koviksi, 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Pese ja viipaloi retiisit. Huuhdo idut.

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeiton ainekset veteen. Lisää munakoisot ja kiehauta. Anna hautua kannen alla muutama minuutti. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Tarjoa keitto kananmunien, viipaloitujen retiisien ja itujen kanssa.

Miso-munakoisokeitto © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lupiinitempe-salaatti © Hanna Stolt | Gurmee.netLakritsi- ja salmiakkifestivaali © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje