Raaka tattari-taatelipuuro ja karviaishillo

Yksi eniten odottamiani kirjauutuuksia julkaistiin viikko, pari sitten. Satu Silvon & Silvoplee (Satu Silvo & Virpi Melleri, WSOY) tarjoilee monta kymmentä Silvopleen herkkureseptiä. Rakastan Silvoplee-ravintolaa, mutta valitettavasti sen sijainnin vuoksi en mielestäni ehdi ruokailemaan siellä. Niinpä olin onnesta soikeana, kun lempiravintolani ohjeita voi nyt kokkailla kotonakin.

Satu Silvo & Silvoplee, WSOYOmasta näkökulmastani kirjassa olisi voinut olla hieman vähemmän hyvän ravinnon teoriaa ja enemmän reseptejä, koska ahneus. Mutta kun otetaan huomioon, että Suomesta löytyy vielä läjäpäin ihmisiä, joille tuo teoria ei ole tuttua, ymmärrän hyvin sen tärkeyden. Kirja on visuaalinen karamelli. Pia Ingbergin upeat kuvat ja Sanna-Reeta Meilahden huikean hieno graafinen sekä taittotyö yhdistettynä ihaniin resepteihin tekevät tästä kirjasta suoraan TOP-10-kamaa omassa kirjahyllyssäni.

No, Silvoplee-kirjan innostamana valmistin pitkästä aikaa raakaa tattari-taatelipuuroa aamupalaksi. Kirjan ohjeessa puuron päälle roiskittiin cashew- ja taatelikastiketta sekä mansikkamoussea. Meillä kuitenkin ovat karviaispensaat notkuneet täydellisen kypsistä marjoista ja pyöräytinkin siksi puuron seuraksi maukasta karviaisraakahilloa.

Raaka tattari-taatelipuuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

Raaka tattari-taatelipuuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

Tattari-taatelipuuro

4:lle

Ainekset

  • 300 g kokonaisia tattarisuurimoita
  • 100 g kuivattuja kivettömiä taateleita
  • 2 dl vettä
  • (oma huom! mausteeksi puuroon sopisivat hyvin esim. vanilja, kardemumma, kaneli…)

Valmistus

Liota tattarisuurimoita kylmässä vedessä n. 3 tuntia tai yön yli. Liota taateleita pehmeiksi kädenlämpöisessä vedessä noin puoli tuntia. (Käytän itse mehukkaita taateleita, jotka ovat tuoreempia ja pehmeämpiä, eivätkä mielestäni vaadi liotusta. Näitä löydät yleensä hedelmäosastolta pahvilaatikoissa.)

Siivilöi suurimoiden vesi pois ja huuhtele, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Siivilöi hyvin. Jos liotit taatelit, kaada niistäkin vesi pois. Laita tattari ja 2 dl vettä tehosekoittimeen. Lisää hiljalleen tehoa, lisää joukkoon taatelit ja anna pyöriä, kunnes samettisen pehmeä puuro on valmis.

karviaisraakahillo © Hanna Stolt | Gurmee.net

Karviaisraakahillo

  • n. 5 dl tuoreita kypsiä karviaisia
  • 10 mehukasta taatelia, kivet poistettuna
  • 3-5 rkl chia-siemeniä, riippuen siitä, miten paksusta hillosta pidät

Sekoita marjat ja taateli tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Kaada purkkiin ja sekoita chia-siemet lusikalla sekaan. Anna seistä jääkaapissa vähintään puoli tuntia tai yön yli. Voit aloittaa 3 rkl:lla siemeniä ja lisätä niitä, jos kaipaat paksumpaa hilloa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Marja-mocktail © Hanna Stolt | Gurmee.netNyhtökaurawokki © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje