Gluteenittomat banaani-rahkaletut

Banaaniletut ovat luontaisesti hieman makeita, herkullisia lettuja jotka sopivat aamiaiseksi, iltapalaksi tai vaikkapa jälkiruoaksi jos siltä tuntuu. Yksinkertaisimmillaan letut voi tehdä kaavalla: 1 banaani + 2 kananmunaa. Koko juttu soseeksi ja paistetaan kookosöljyssä. Tänään tein meille kuitenkin hieman ruokaisampia lettuja. Tykkään myös lisätä taikinaan hieman psylliumia – se tekee letuista mehukkaita ja ne pysyvät paremmin koossa. Psyllium sopii gluteenittomaan ruokavalioon, sillä se on siemen, ei viljakasvi. Kookosöljy sopii maultaan erinomaisesti näiden banaanilettujen paistamiseen.

  • 2 banaania
  • 4 kananmunaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl psylliumjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • vaniljajajauhetta
  • kardemummaa

Soseuta kaikki ainekset kulhossa sauvasekoittimella tai esim. blenderissä sekaisin. Paista pannulla kookosöljyssä n. 1 rkl taikinaa kerrallaan. Taikina kannattaa levittää ohuehkoksi lätyksi ja paistaa noin keskilämmöllä (meidän hellalla 6/9) rauhassa molemmin puolin.

Gluteenittomat banaani-rahkaletut © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mantelivoi © Hanna Stolt | Gurmee.netHome made protein bars © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje