Maidoton mustikka-avokadojogurtti

Osallistuin ystäväni kanssa vuonna 2014 toukokuiseen Ravintolapäivään Helsingissä. Järjestimme ystäväni Karoliinan työhuoneella raakaruoka-aamiaisen. Olemme molemmat kiinnostuneita hyvinvoinnista ja teemme töitä sen alueella, mutta eri näkökulmista joten oli hauskaa tehdä tällainen tempaus yhdessä.

Karhupuisto aivan työhuoneen kulmalla oli ääriään myöten täynnä, mutta pieni syöttövirhe meidän osaltamme pudotti oman putiikkimme vähän turhan aikaisin pois kartalta, sen lisäksi, että olimme aavistuksen syrjässä kunnon markkinahulinasta. Tämä on ainakin oma arvioni siitä, miksi ruokaa jäi suht paljon yli.

Mustikka-avokadojogurtti | Gurmee.net, © Hanna Stolt

Mustikka-avokadojogurtti

Onneksemme olime kaukaa viisaita ja suunnittelimme herkkumenun joka maistuu itsellemme paremmin kuin hyvin ja aineksista, joita voimme käyttää hyvin myös myöhemminkin. Kaiken lisäksi meillä oli tosi hauskaa ja pääsimme suunilleen plus-miinus-nolla-tilanteeseen joka oli tavoitteemmekin.

Näistä ylijääneistä aineksista teinkin sitten seuraavana viikonloppuna mm. herkullisia aamiaisia mummin ja ukin maisteltaviksi. Oli hauska tarjota heille maistiaisia raakaruokamaailmasta, joka on heille vähemmän tuttu. Ja hyvin maistui. Tämä mustikka-avokado”jogurtti” on ihan älyttömän hyvää ja maistuu myös ei-raakaruokailijoille. Se on siitäkin loistava, että se on maidoton, soijaton, gluteeniton, vege – siis hyvä vaihtoehto monelle erikoisruokavaliota syövälle.

Mustikkajogumaistelua | Gurmee.net, © Hanna Stolt

Mustikkajogumaistelua

Avokadosta saa hyviä rasvoja sekä kuituja, mustikasta tuskin tarvitsee edes pientä esitelmää pitää – jokainen tuntee varmaan tämän kotimaisen marjan arvon. Olen myös ihan hulluna sitruunaan ja sehän auttaa myös saattamaan kehon pH-tasapainoa emäksisempään suuntaan, mikä on hyvä juttu.

Mustikka-avokadojogurtin ohje

2 annosta

Ainekset

  • 2 kypsää avokadoa
  • 2 dl pakastemustikoita (kotimaisia!)
  • 2 rkl chia-siemeniä
  • (2 rkl liotettuja ja huuhdeltuja cashew-pähkinöitä, tämän voi myös jättää pois)
  • 4 taatelia, kivet poistettuna
  • 1 sitruuna, kuori sekä mehu (älä raasta kuoren valkoista osaa mukaan, se maistuu karvaalle)
  • 1 tl vaniljajauhetta tai -uutetta
  • pieni ripaus merisuolaa (Celtic)

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset tehokkaassa blenderissä tasaiseksi (Vitamixilla super helppoa!), silkkisen pehmeäksi “jogurtiksi”. Nauti mantelimaidon, kuorittujen hampunsiementen sekä goji-marjojen kera. Voit tehdä kaksi annosta ja laittaa puolet annoksesta jääkaappiin – siinä on sinulle valmis herkkuaamiainen seuraavaksikin aamuksi!

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lemon pie raakapuuro © Hanna Stolt | Gurmee.netKurkku-basilika-vihersmoothie © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje