Lemon Pie raakapuuro (raw)

Tämä Lemon Pie -raakapuuro kuului Ravintolapäivän (17.5.2014) Lempeä-menuumme. Puuro oli oikea jymymenestys ja lähes jokainen sitä maistanut tuli hetken päästä kyselemään aineksia. Maku yllättää jokaisen ensimmäisellä kertaa. Puuro on vaatimattoman väristä ja näköistä, mutta maku on ihan mieletön! Olen testannut tätä monilla ei raakaruokaan tottuneilla ja kaikki ovat pitäneet mausta :) Ohje on alunperin Outi Rinteen upeasta Raakaruoka-aika! -keittokirjasta, jota suosittelenkin kaikille jotka haluavat raakaruokailuun tutustua. Tämä versio on oma muunnokseni tuosta alkuperäisestä ja se jota tarjoilimme aamiaisellamme. Outin kirja on täynnä erinomaisia ohjeita sekä käytännön vinkkejä raakaruokien valmistukseen.

2 annosta

  • 2 dl liotettua hirssiä
  • 4 rkl liotettua cashew-pähkinää
  • 1 rk hunajaa
  • 10 liotettua aprikoosia sekä tilkka aprikoosien liotusvettä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 sitruunan kuori sekä mehu
  • 2 rkl chia-siemeniä
  • tarjoiluun kotimaisia mansikoita, pakastettuja tai tuoreita. Pakastetut voi sekoittaa blenderissä mansikkasoseeksikin, sillä saa kivan marmorointikuvion puuron pintaan.

Liota aprikooseja, hirssiä sekä cashew-pähkinöitä yön yli.

Sekoita aamulla kaikki ainekset tasaiseksi puuroksi tehokkaalla blenderillä (Vitamixilla / Optimumilla kannattaa käyttää täystehoa lopuksi hetken aikaa niin puurosta tulee unelmatasaista). Voit halutessasi ohentaa puuroa aprikoosien liotusvedellä tai tilkalla tavallista vettä. Puuro saa minun makuuni hieman blenderissä lämmetä. Vitamixilla / Optimumilla sekoittaessa kitkaa syntyy sen verran, että se pian on hieman lämpöistä (rikkomatta raakaruokailun kultaisia sääntöjä kuumennuksesta tientenkään ;)

Tarjoile mansikoiden kera ja nauti ihanan raikkaan makuisesta puurosta!

Lemon pie raakapuuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

-20 € ALE-koodi Optimum Blenderistä

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Porkkana-ananas-inkivääri smoothie © Hanna Stolt | Gurmee.netMustikka-avokadojogurtti | Gurmee.net, © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje