Pähkinäinen raakasuklaabrownie

Tämä pähkinäinen raakasuklaabrownie on yksi parhaita raakaherkkuja joita olen koskaan löytänyt tai maistanut. Ohje on Outi Rinteen huippu hyvästä keittokirjasta Raakaruoka-aika! (Atena). Brownie on ihanan mehevä sisältä ja suklaakuorrutus maultaan ja koostumukseltaan suorastaan täydellinen. Tämä on Blueberry Swirliä työläämpi valmistaa, mutta lopputulos on kaiken vaivan väärti. Brownie sopii hyvin juhliin ja noutopöytään sillä sen koostumus säilyy hyvin oikeanlaisena huoneenlämmössäkin.

Outin ohjeesta puuttui pohjasta tocon määrä mutta se mainittiin ohjeissa joten käytin sitä 2 rkl ja tuntui toimivan hyvin. Korvasin soijan Coconut Aminos-tuotteella joka on hyvin soijan makuinen ja värinen. Voit hyvin käyttää tavallista soijaa tai suolaa.

Tämän brownien valmistelut aloitetaan jo edellisenä iltana, kun pohjan pähkinät ja kuorrutuksen taatelit laitetaan likoamaan.

Pohja

 • 2,5 dl liotettuja manteleita
 • 2,5 dl liotettuja hasselpähkinöitä
 • 2,5 dl cashew-pähkinöitä (ei lioteta)
 • 20 taatelia (poista kivet)
 • 0,5 tl coconut aminos (voit käyttää soijakastiketta tai 1/8 tl suolaa)
 • 3 rkl hunajaa
 • 2 tl vaniljauutetta
 • 2 rkl neitsytkookosöljyä (sulata kuumassa vesihauteessa)
 • 1/4 – 1/2 tl ceylon-kanelia
 • 1 tl psyllium-jauhetta
 • 1,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 2 rkl riisinlesejauhetta (toco)

Liota manteleita ja hasselpähkinöitä yön yli (8-12 h). Kaada pois vesi ja huuhtele hyvin.

Jauha cashew-pähkinät jauheeksi tehosekoittimessa.

Jauha mantelit ja hasselpähkinät monitoimikoneessa (S-terällä) mahdollisimman hienojakoiseksi seokseksi. Lisää sekaan cashew-jauhe ja sekoita tasaiseksi.

Ohjeessa taatelit, hunaja, suola (tai soija), vanilja ja kookosöljy sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja lisätään sitten pähkinöiden sekaan. Lisää sen jälkeen sekaan riisinlesejauhe (toco) ja psyllium sekä kaakao. Sekoita täydellä teholla tasaiseksi massaksi.

Itse sain parhaan tuloksen kun lisäsin ne suoraan pähkinöiden sekaan, sekoitin hetken aikaa, jaoin massan kahteen osaan ja sekoitin niin että massa meni kunnolla sekaisin. Sitten yhdistin puolikkaat massat ja annoin koneen työstää sitä kunnes tulos oli tasainen ja vähän tahmeanmehevä taikina. Tämä riippuu varmasti paljon siitä millaisia koneita ja minkä kokoisia kulhoja kullakin on käytössä. Tärkeintä on kuitenkin saada ainekset mahdollisimman tasaiseksi massaksi ja hyvin jauhettua. Varo kuitenkin sekoittamasta liikaa jolloin pähkinöistä alkaa erottua öljy.

Levitä valmis taikina tasaiseksi levyksi n. 20×20 cm nelikulmaiseen vuokaa ja vuoraa se kookosöljytyllä paperilla. Itse vuorasin vuoan kelmulla joka tuntui toimivan tässä todella hyvin ja oli vaivattomampi. Laita pohja jääkaappiin kuorrutuksen teon ajaksi.

Kuorrutus

 • 8 taatelia (liotetaan)
 • 1 dl vettä (liotukseen)
 • 1/8 tl suolaa
 • 1 rkl lucuma-jauhetta
 • 2 rkl riisinlesejauhetta
 • 1 tl luonnonvaniljaa
 • 1-2 rkl vaahterasiirappia
 • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 1 1/4 dl neitsytkookosöljyä (sulata vesihauteessa)

Viimeistelyyn:

 • kaakaorouhetta, kookoslastuja tai hasselpähkinärouhetta
 • myös tuoreet mansikat maistuisivat tämän kanssa herkulliselta!

Liota taateleita 1 dl:ssa vettä vähintään 4 h. Itse liotin kuten pähkinöitäkin, yön yli. Ota liotusvesi talteen.

Tehosekoita kaikki ainekset kookosöljyä ja liotusvettä lukuun ottamatta tasaiseksi soseeksi. Lisää öljy ja jatka tehosekoittamista. Lisää lopuksi taateleiden liotusvettä sen verran (2-3 rkl), että saat levittyvän kuorrutteen. Nestettä on tärkeä lisätä edes pieni tilkka, sillä se muuttaa kuorrutteen rakennetta olennaisesti.

Levitä kuorrutus brownie-pohjalle. Koristele kaakaorouheella, kookoslastuilla tai hasselpähkinärouheella. Laita tunniksi pakastimeen ja leikkaa annospaloiksi. Säilytä jääkaapissa. Jälleen kerran, itse tein niin päin, että annoin brownien hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ja leikkasin paloiksi, sen jälkeen pakastin.

Pähkinäinen raakasuklaabrownie © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Blueberry Swirl raakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.netPorkkana-ananas-inkivääri smoothie © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje