Blueberry Swirl raw “juustokakku” (raaka, maidoton)

Tämä Blueberry Swirl oli Ravintolapäivän Raaka Aamu -menujemme toinen raakakakku ja niistä kahdesta helpompi valmistaa. Ohje on alunperin julkaistu Jolien blogissa ja on Maria Lönnqvistin käsialaa. Maria tunnetaan mm. järjestämistään raakakakkukoulutuksista.

Kakun pohja on todella helppotekoinen. Käytän itse aina makeuttamattomia kaakaonibsejä ja Marian ohjeessa oli palmusokeroituja sellaisia joten lisäsin taikinaan hieman palmusiirappia.

Tämä Blueberry Swirl kakun täyte suorastaan sulaa kielellä ja hieman rouhea pohja antaa sille erinomaisen kontrastin. Täytteessä maistuvat mustikka ja ihan kevyesti sitruuna, pohjassa sekä täytteessä molemmissa häivähdys kaakaota ja suklaata. Marmoroitu kakku on kaunis tarjottava ja maistuu hyvin myös raakaruokiin tottumattomille ruokailijoille.

POHJA

 • 3 dl saksanpähkinöitä
 • 0,5 dl kookoshiutaleita
 • 0,5 dl kaakaonibsejä
 • 5 medjool-taatelia
 • 1 rkl palmusiirappia
 • 1 t vaniljaa
 • ripaus suolaa

Pingota noin 20cm halkaisijan kokoisen irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilulautaselle. Itse vuorasin kantikkaan vuoan kelmulla, näin kakku oli helppo nostaa vuoasta paloiteltavaksi kun se oli kunnolla jähmettynyt. Poista taateleista kivet.

Rouhi pohjan ainekset monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella taikinaksi. Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon joka pysyy kasassa. Painele valmis seos tiiviisti vuoan pohjalle.

VANILJATÄYTE

 • 3 dl liotettuja cashew-pähkinöitä (liota väh. 4 h)
 • 1 dl vettä
 • 0,5 dl sitruunan mehua (n.1 kokonaisen sitruunan mehu)
 • 0,5 dl hunajaa
 • 1 tl vaniljaa
 • ripaus suolaa
 • 1 dl (80g) kaakaovoita (sulata vesihauteessa)

METSÄMUSTIKKATÄYTE

 • 3 dl kotimaisia metsämustikoita (pakastemustikat kannattaa sulattaa etukäteen, vaikuttaa koostumukseen)
 • 3 dl liotettuja cashew-pähkinöitä (liota väh. 4 h)
 • 1 1/3 dl vettä
 • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 4 taatelia
 • 1 rkl kookosöljyä (sulata vesihauteessa)
 • 50 g kaakaovoita (sulata vesihauteessa)
 • 1 tl vaniljaa
 • ripaus suolaa

Sulata raastettu kaakaovoi (esim. Cocovilta saa valmiiksi raasteena) vesihauteessa nestemäiseksi: Laita raastettu kaakaovoi pieneen kulhoon, ota esille isompi kulho, kaada siihen kuumaa vettä ja aseta kaakaovoikulho vesihauteeseen. Sekoittele kunnes kaakaovoi on sulaa.

Sekoita vaniljatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashew-pähkinät liukenevat seokseen täysin. Cashew-pähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista, mutta varo laittamasta liikaa nestettä täytteeseen. Kaada vaniljatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti kopauttamalla vuokaa pöydän päällä.

Sekoita metsämustikkatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Kaada metsämustikkatäyte vuokaan 30-50cm vuoan yläpuolella. Kopauta vuokaa pöydällä, jotta täytteet tasoittuvat. Vedä hammastikulla muutama kierros vuoassa niin saat täytteeseen marmorikuviointia.

Jäähdytä kakkua pakastimessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää, voit myös pakastaa kakun.

Blueberry Swirl raakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

gummystars © Hanna Stolt | Gurmee.netPähkinäinen raakasuklaabrownie © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje