Omena-quinoapuuro cashew vaniljakastikkeen kera

Tein tänään illalla tätä puuroa itselleni ja meidän tyttärelle. Halusin tehdä jotain gluteenitonta sekä maidotonta joten valitsin pohjaksi quinoan. Käytän mielelläni SunSpeltin suomalaista quinoaa joka on hieman eri lajike kuin muut myynnissä olevat quinoat. Maku on hieman pehmeämpi ja koostumus jää kypsennettäessä puuromaisemmaksi – siis juuri oikean laiseksi tähän puuro-tarkoitukseen. SunSpeltin quinoaa löytyy suurimmasta osasta kauppoja.

Cashew vaniljakastike on todella hyvää ja silti terveellistä. Kokeile sitä tuoreidenmarjojen tai hedelmien kera, omenapiiraan päällä tai tämän puuron lisukkeena. Kastike maistuu myös herkulta smoothien seassa. Väittäisin nyt tehneeni ohjeesta monien kokeilujen jälkeen täydellisen :)

Olen hiljattain löytänyt Bonne:n marja- ja hedelmäsoseeet. Purkit löytyvät hillohyllyn paikkeilta, mutta sisältö on aina vain yksi aines. Omenasose siis sisältää pelkkää omenaa ja vadelmasose pelkkää vadelmaa. Luomuna näitä ei valitettavasti löydy, mutta olen onnessani kun olen löytänyt lisäaineettomia soseita. :) Purkit ovat 5 dl joten sosetta on myös riittävästi eikä se pääse loppumaan heti kesken. Yleisesti ottaen minusta olisi parasta tehdä soseet itse, mutta tällä hetkellä elämä tuntuu niin hektiseltä, että on helpotus päästä oikaisemaan hieman jossain.

Omena-quinoapuuro

(2:lle aikuiselle)

 • 2 dl quinoaa
 • 4 dl vettä
 • ripaus merisuolaa
 • 2 dl omenasosetta
 • ceylon kanelia oman maun mukaan

Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Huuhtele quinoa huolellisesti ja lisää se kiehuvaan veteen. Kypsennä pakkauksen ohjeiden mukaan. SunSpeltin quinoa on valmista noin 5 min:ssa joten tämähän on melkein pikaruokaa! Lisää sekaan omenasose, suola sekä kaneli. Sekoita hyvin.

Cashew vaniljakastikkeeseen menee vain 2,5 dl pähkinöitä, mutta liotin 3 dl jotta sain n. 0,5 dl sekoitettua rouhittuna puuron sekaan antamaan purutuntumaa.

Cashew-vaniljakastike

 • 2,5 dl cashew-pähkinöitä (tai 3 dl jos haluat käyttää osan puuron sekaan)
 • 1 dl vettä
 • 0,5 tl vaniljajauhetta
 • 2 rkl hunajaa
 • pieni ripaus suolaa (Kalahari)
 • 2 rkl MCT-öljyä (voit käyttää sulatettua kookosöljyä jos et löydä MCT-öljyä)
 • 1 luomu päärynä, kuorittu

Liota cashew-pähkinöitä reilussa vedessä vähintään 30 min ja aina 8 tuntiin saakka (yön yli). Huuhtele pähkinät hyvin ja valuta ne. Laita pähkinät blenderiin ja blendaa matalalla teholla (minun Vitamixilla teholla 2 tai 3) pieni hetki kunnes pähkinät on rouhittu reilun kokoiseksi rouheeksi. Ota rouhetta n. 0,5 dl ja sekoita se puuron sekaan. Lisää sitten loput aineksista blenderiin ja sekoita kastike tasaiseksi. Lisää sekaan vettä jos kaipaat juoksevampaa kastiketta.

Tarjoa Omena-quinoapuuro omenasoseen ja cashew vaniljakastikkeen kera. Koristele tuoreella päärynällä, chia-siemenillä sekä goji-marjoilla.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Frozen grapes © Hanna Stolt | Gurmee.netmantelipannarit © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje