Mansikkamousse, limeä & valkosuklaata

Nyt saa jo kotimaista mansikkaa! Ja mummin pöydässä tarjoillaan suloisen pumpulista mansikkamoussea. Tämä ohje on kaivettu Maalaisunelma Ruoka & juoma -lehden numerosta 1/2011 (never heard! Mutta vaikka lehti oli minulle aivan tuntematon, se oli täynnä aivan loistavia ohjeita joista otin talteen suurimman osan. Mahtaako maalaisunelmaa vielä löytyä lehtikojuista?). Tämä mansikkamoussejälkiruoka oli niiiiiiin ihanan raikas, että järki meinasi lähteä. Alkuperäisessä ohjeessa pinnalla oli limen ja suklaan lisäksi myös keksimurua, mutta minusta jälkkäri oli ihanan raikas ilmankin.

Mummi oli käyttänyt moussessa reippaammin valkosuklaata kuin alkuperäisessä ohjeessa, mikä oli kaikkien ruokailijoiden mielestä hyvä. Lisäksi ajattelimme, että seuraavalla kerralla voisi kokeilla vatkata valkuaiset ja sokerin keskenään kiiltäväksi vaahdoksi, jolloin jälkiruoan koostumuksesta tulisi jämäkämpi, nyt koostumus on enemmän vaahtomainen.

Mansikkamousse, limeä ja © Hanna Stolt | Gurmee.net

Mansikkamousse, limeä ja © Hanna Stolt | Gurmee.net

4-6 annosta

  • 225 g sulatettuja pakastemansikoita (miksei tuoreitakin!)
  • ½ ¾ dl sokeria
  • 1 lime, raastettu kuori ja mehu
  • 50 100 g valkosuklaata (+ koristeluun)
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 valkuaista
  • (keksimurua koristeluun)

Sekoita mansikat ja sokeri. Harjaa lime kuumassa vedessä, raasta ja kuori. Purista mehu. Lisää mansikoihin mehu ja puolet raasteesta. Säästä loput koristeeksi.

Raasta suklaa hienoksi. Säästä hieman suklaata koristeeksi. Vatkaa kerma melko kovaksi. Sekoita suklaaraaste kermaan (mummi sulatti suklaan ensin vesihauteessa). Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.

Sekoita mansikkaseos suklaakermaan. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Lusikoi mousse jälkiruokakulhoihin. Pidä kylmässä vähintään 2 tuntia. Koristele limenkuoriraasteella ja suklaalastuilla. Tarjoa pikkuleipien kera. (pikkuleivät eivät mielestäni ole tarpeellisia tämän jälkiruoan kanssa, se on ihanan raikas ilman.)

Mansikkamousse, limeä ja © Hanna Stolt | Gurmee.net Mansikkamousse, limeä ja © Hanna Stolt | Gurmee.net

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Possun sisäfileetä ja hunajajuureksia © Hanna Stolt | Gurmee.netviherpassionsmoothie © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje