Kesä spa omalla pihalla

Siskoni kyläili meillä vähän aikaa sitten ja päätin järjestää meille pienen span suoraan omalle takapihalle. Spa-kokemus syntyy pienistä asioista: pehmeä pyyhe, auringonpaiste, itse tehty kuorintaseos, vati ja lämmintä vettä.

koivukuorinta © Hanna Stolt | Gurmee.net

 

On ihanaa istua terassin rappusilla ja hieroa lumoavan kesän tuoksuista vasta valmistettua kuorintamassaa jalkoihin auringon helottaessa iltataivaalla. Jätimme muutaman lehden yli jotta saimme lipsutella varpaita lämpimässä vedessä jonka pinnalla kellui lehtiä kauniisti. Kotispa:han pääsi myös 2,5 -vuotias tyttäreni jonka mielestä hoitolassa oli hurjan hauskaa. Nautin aina kun voin touhuta jotain tällaista ihanaa lasten kanssa – yhdessä leipominen, hemmottelu, leikkiminen ja touhu ovat positiivisia mieleenpainuvia hetkiä kaikille.

Tämä koivukuorinta on ihana hoito iholle, koska siinä on öljy mukana. Iho tulee kuorittua, mutta öljy suojaa ja jää iholle kevyesti niin, ettei se kuivahda. Seoksesta tulee pirteän vihreä ja se tuoksuu ihanasti Suomen kesälle :)

Muista tämä ohje myös jos olet järjestämässä esim. hemmottelupolttareita, babyshoweria tai muuten vaan ihanaa hemmotteluhetkeä ystävien kesken.

koivukuorinta © Hanna Stolt | Gurmee.net

koivukuorinta © Hanna Stolt | Gurmee.net

 

koivukuorinta © Hanna Stolt | Gurmee.net

Kesäinen koivukuorinta

  • n. 5 dl tuoreita koivunlehtiä löyhästi mitattuna
  • 5 dl hienorakeista merisuolaa
  • 1 dl viinirypäleenkiviöljyä
  • 1 dl aprikoosinkiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 30 tippaa eteeristä sitruunaöljyä

Sekoita kaikki ainesosat tehosekoittimessa. Jos seos tuntuu kuivalta, lisää hieman öljyä.

Lämpimän suihkun (ja saunan) jälkeen tällä voi käsitellä koko kropan. Kuorinta huuhdellaan pois ja viimeistellään huuhtaisemalla viileällä vedellä.

Kuorintaseos säilyy n. 6kk hyvin suljetussa purkissa.

koivukuorinta © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Raikas valkoviinisangria © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje