Mansikka-parmankinkkusalaatti

Tässä se nyt on. Tämän kesän ruokarakkauteni. Mansikka-parmankinkkusalaatti. Pidän salaateista, mutta harva niistä säväyttää todella. Tämä salaatti oli niin hyvää, että minulla oli vaikeuksia keskittyä mihinkään muuhun ruokaan tämän jälkeen. Salaatissa on munakoisoa, joka ei aina kuulu suosikkeihini, mutta kaikki salaatin ainekset sopivat yhteen niin täydellisesti, että kokemus oli suorastaan tajunnanräjäyttävä! Tätä salaattia tarjoillaan meidän taloudessamme läpi kesän. Ohjeen bongasi mummi, Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta 5/2011.

Mansikka-parmankinkkusalaatti © Hanna Stolt | Gurmee.net

Maistelimme salaatin kanssa saksalaista Lind Gewürztraminer Trocken -luomuvalkoviiniä (2014), joka sopi salaatin kanssa täydellisesti yhteen. Alko kuvailee viiniä sanoin: Kuiva, hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, kevyen mausteinen, hennon kukkainen. Kuulostaa samalta viiniltä :)

Kasvissyöjille: tämä salaatti on ihan naurettavan hyvää ilman kinkkuakin – testaa vaikka itse!

Mansikka-parmankinkkusalaatti © Hanna Stolt | Gurmee.net

Mansikka-parmankinkkusalaatti

 • 8 viipaletta parmankinkkua
 • 2 pkt (à 125 g) mozzarella di bufalaa
 • 8 dl yrtti-salaattisekoitusta (esim. rucola, jäävuorisalaatti ja punabasilika)
 • 3 dl viipaloituja mansikoita
 • 2 dl kalamataoliiveja

Marinoidut kasvikset

 • 1 pieni kesäkurpitsa
 • 1 pieni munakoiso
 • 2 pientä kesäpunasipulia varsineen
 • n. 1 ½ dl oliiviöljyä
 • 3 rkl (omena)viinietikkaa
 • ½ dl hienonnettuja yrttejä (esim. timjami, oregano)
 • 1 tl sokeria
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl mustapippuria myllystä

Valmista marinoidut kasvikset: leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleita grillissä tai mannulla öljytilkassa muutama minuuttitai kunnes ne pehmenevät. Leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi ja hienonna varret, mutta laita ne sivuun koristelua varten. Mittaa öljy, etikka, yrtit ja mausteet kulhoon. Sekoita kasvikset marinadiin. Anna maustua vähintään 30 min.

Leikkaa kinkut pienemmiksi paloiksi. Viipaloi mozzarella. Huuhtele salaatti ja laita tarjoilulautasille. Nosta marinoidut kasvikset, kinkku, juusto ja mansikat päälle. Viimeistele oliiveilla, sipulinvarsilla ja kasvisten marinointiöljyllä.

Mansikka-parmankinkkusalaatti © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Tomaatti-kookoskeitto © Hanna Stolt | Gurmee.netBataattikorma & kukkakaalimuru © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje