Pad Ruka

Pad mikä? Tämä annos on oikeastaan sattuman kauppaa. Keittelin meille sitten kilon (kuivana) spaghettia tuossa pari päivää sitten. Siis noin 10 hengen satsin. Ettei vaan loppuisi kesken. Noh, nyt sitä spaghettia on sitten monissa eri muodoissa pyritty syömään meidän 2 aikuisen ja 2 pikkuihmisen talouden voimin.

A photo posted by Hanna Stolt (@health360hanna) on

Olemme olleet muutaman päivän lomailemassa Rukalla ja tänään Karhunkierroksen suunnalta palatessamme poimin matkaan nipun maitohorsman nuoria varsia. Olen ihastunut tähän “kotimaiseen parsaan” ja poiminut versoja myös kotosalla ahkeraan tahtiin. Ilmaista herkkuruokaa kasvaa lähimaastot vehreänä!

Pad Ruka © Hanna Stolt | Gurmee.net

Tänään lähtökohta oli siis spaghetti ja maitohorsma. Lisäksi jääkaapista löytyi valikoima kasviksia ja kananmunaa. Siis pad thai -henkisen aterian ainekset! Tästä siis nimi Pad Ruka. Niin simppelit ainekset, että pienimmästäkin lähimarketista löytyy. Lisään seuraavaan versioon myös tuoretta chiliä, soijakastiketta tai vastaavaa.

Pad Ruka © Hanna Stolt | Gurmee.net

4:lle

 • n. 5 dl valmiiksi keitettyä spaghettia
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 parsakaali
 • 4 porkkanaa
 • nippu maitohorsman taimia
 • 3 kananmunaa
 • suolaa / herbamarea
 • mustapippuria
 • korianteria
 • 2-3 avokadoa
 • cashew-pähkinöitä
 • 1 sitruunan mehu
 • (tuoretta chiliä)
 • (soijakastiketta)

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi suikaleiksi tai siivuta ne kolikoiksi. Pese parsakaali huolellisesti, leikka kukinnot irti varresta ja leikkaa kukinnot muutamaan osaan. Pese maitohorsman taimet ja pilko ne 2-3 cm mittaisiksi paloiksi varresta latvaan.

Paista sipulit pannulla voissa pehmeäksi ja lisää sekaan porkkanat. Paista hetki ja lisää sitten sekaan parsakaali ja maitohorsma. Paista kunnes vihannekset pehmenevät ja saavat hieman väriä. Kaada sekaan spaghetti ja sekoittele kevyesti niin että pasta ja kasvikset sekoittuvat. Riko joukkoon 3 kananmunaa ja kääntele ne tasaisesti kasvis-spaghettiseoksen joukkoon ja jatka paistamista kunnes kananmuna on hyytynyt. Mausta.

Kuori ja pilko avokado ja purista palojen päälle sitruunanmehua. Ripottele valmiin ruoan pinnalle korianterinlehtiä, avokadonpalaset sekä cashew-pähkinöitä.

A photo posted by Hanna Stolt (@health360hanna) on

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Detox-juomat © Hanna Stolt | Gurmee.netGluteeniton vadelma-valkosuklaa mud cake | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje