Aamun herkkutriffeli

On aamuja kun vain kaipaa hemmottelevaa suupalaa perus puuron sijaan. Yksi omista herkuistani aamuisin on usein jonkin sortin “triffeli”. Triffeli juontuu englannin sanasta trifle joka on siis ollut lasiseen astiaan kerroksittain koottu jälkiruoka. Tämä “aamun herkkutriffeli” on sekin ehkä enemmän jälkiruoka kuin aamupala. Riippuu hieman katselukulmasta :) Triffelin päällä komeilee Porvoolaisesta Postres cafésta hankittua super hyvää granolaa! Granolalla on hintaa 9 € per purkki, eli ei todella halvimmasta päästä, mutta makukin on kyllä aivan eri luokkaa kuin kaupan mysleissä.

Jos kinuski kuulostaa liian imelältä, kokeile jogurtin seurana tuoreita marjoja tai tuoreista / pakastemarjoista tehtyä survosta, hedelmiä tai muuta vähemmän makeaa. Tämä on ruoka jonka maku ja makeus on helppo säätää oman maun mukaiseksi.

Aamun herkkutriffeli © Hanna Stolt | Gurmee.net

Aamun herkkutriffeli © Hanna Stolt | Gurmee.net

Helppo aamiaistrifle:

  • n. 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • n. 3 rkl kondensoidusta maidosta keitettyä tai valmiiksi karamellisoitua kinuskia
  • n. ¾ dl granolaa

Voit notkistaa kinuskia kiehautetulla vesitilkalla jos se on kovin paksua.

Lusikoi ison lasin pohjalle kreikkalaista jogurttia, sitten lusikallinen kinuskia ja hieman granolaa. Lusikoi päälle lisää jogurttia, sitten kinuskia ja taas granolaa. Jatka näin kunnes lasi on täysi ja ripottele viimeiseksi pinnalle granolaa.

Helppoa!

Valmis annos on syötävän hyvän näköinen ja makuinen.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mustaherukanlehtijuoma © Hanna Stolt | Gurmee.netDetox-juomat © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje