Mustikkainen suklaaraakakakku

Tämä huikean kaunis kakku voi näyttää ja ehkä kuulostaakin vaikealta, mutta jos keittiöstäsi vain löytyy tehokas tehosekoitin, pärjäät mainiosti! Työvaiheissa ei ole mitään haastavia osuuksia, vain sulattelua ja sekoittelua.. Ja vähän levittämistä :)

Mustikkasuklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net Mustikkasuklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Raakakakkuihin saattaa helposti tuhrautua paljonkin rahaa, kun joutuu yhden kakun takia ostelemaan monia raaka-aineita joita kenties tarvitaan vain teelusikallinen, mutta joita myydään 5 dl pakkauksissa. Tässä kakussa on käytetty Goodion raakasuklaita jotka ovat paitsi törkeän hyviä sellaisenaan, myös oiva tapa oikaista raakaleivonnassa ja taata leivonnaiselle hyvä maku.

Loin tämän kakkuohjeen Liinun asiakasiltaan. Koska Liinun palvelut ovat ihania hemmottelukokemuksia, halusin myös kakun kuvastavan tuota samaa kokemusta. Sen pohja on maustettu samettisella Velvet-raakasuklaalla jonka päälle on levitetty raikas sitruunainen valkosuklaatäyte. Seuraava tumma kerros on mustikkainen raakasuklaaganache ja kakun viimeistelee raikas ja kauniin värinen mustikkamoussekerros. Täydellinen kakku hemmotteluhetkiin, herkutteluun yksin tai hyvässä seurassa ja vaikkapa juhlatarjoilujen päätähdeksi!

Mustikkasuklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net Mustikkasuklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Pohja

 • 1 dl sulaa kookosöljyä
 • 2 levyä Goodio Velvet -raakasuklaata (71%)
 • 2 ½ dl manteleita
 • 2 ½ dl kookoshiutaleita
 • 20 mehukasta taatelia (tai liota kuivia vedessä kunnes hieman pehmenevät)
 • Pikkuripaus ruususuolaa

Täyte 1: Sitruunavalkosuklaa

 • ½ dl sulaa raakakaakaovoita
 • 4 dl cashewpähkinöitä (liota vedessä 30 min tai enemmän)
 • 2 sitruunan mehu ja 1 sitruunan kuori
 • 1 iso rkl hunajaa
 • ½ dl vettä
 • ½ tl unikonsiemeniä (ei pakollinen)

Täyte 2: Mustikkasuklaa ganache

Täyte 3: Mustikkamousse

 • 4 dl cashewpähkinöitä (liota vedessä 30 min tai enemmän)
 • ¾ dl raakakaakaovoita
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 1 rkl lucumaa
 • 1 pss / 200 g mustikkaa
 • 2 rkl hunajaa
 • ¼ tl vaniljajauhetta
 • ¼ tl laventelia (ei pakollinen)
 • ¼ dl vettä

Koristeluun

VALMISTUS

Pohja:

Paloittele suklaat. Sulata suklaa ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos käytössäsi ei ole tehokasta laitetta, kannattaa manteleita liottaa etukäteen pari tuntia vedessä jotta ne pehmenevät ja niiden hienontaminen helpottuu. Pingota ø 22 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Kaada pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan.

Sitruunavalkosuklaatäyte:

Sulata kookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Lisää kaikki ainekset paitsi vesi ja unikonsiemenet tehosekoittimeen ja sekoita massa tasaiseksi täydellä teholla. Lisää sekaan vesi ja jatka sekoittamista kunnes seos on silkin sileää. Lisää lopuksi joukkoon unikonsiemenet käsin sekoittaen. Levitä valkosuklaatäyte tasaiseksi kerrokseksi vuokaan pohjataikinan päälle ja laita vuoka jälleen jääkaappiin tai pakastimeen odottelemaan.

Mustikkasuklaaganache:

Paloittele mustikkasuklaa ja sulata se lämpimässä vesihauteessa. Lisää kaikki ainekset paitsi vesi tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla kunnes seos on tasaista. Lisää sekaan vielä vesi ja sekoita kunnes seos on sileää. Levitä vuokaan valkosuklaakerroksen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jälleen kylmään odottelemaan.

Mustikkamousse:

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Niistä pitäisi tulla yhteensä n. 1 dl nestemäistä seosta. Lisää kaikki ainekset paitsi vesi tehosekoittimeen ja sekoita täydellä teholla kunnes seos on sileää. Lisää sekaan vesi ja sekoita kunnes seos on tasaista. Levitä mustikkamousse vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja laita kakku kylmään odottamaan tarjoilua.

Koristelu:

Irrota kakku tarjoilua ennen varovasti vuoasta ja koristele suklaalastuilla, pensasmustikoilla ja mintunlehdillä. Nauti!

 


 

Reseptiä on sponsoroitu Goodion suunnalta sen verran, että saimme kakkuun suklaat. En olisi, eikä olisi Liinukaan, lähtenyt tekemään tätä yhteistyötä ellemme Rakastaisi Goodion suklaita! Olimme päin vastoin onnellisia sponsoroinnista ja nautimme saadessamme jakaa makunautinnon Liinun asiakkaiden kanssa :)

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Dreamy

  Ihana kakku! Kysymys: voiko käyttää muita pähkinöitä kuin cashew-pähkinöitä, joita tuntuu aina olevan täytteissä? Eli kävisikö joku toinen pähkinä tai muu raaka-aine sen tilalle?

  • Hanna

   Hei! Cashew on varmasti niin suosittu täytteissä sen täydellisen kermaisen koostumuksen ansiosta. Toinen pähkinä mistä saa ihanan silkkisen koostumuksen on macadamia, mutta se on myös tyyriimpi, mikä varmasti myös ohjaa ihmisiä käyttämään enemmän cashew’ta. Muita hyviä täyteaineksia ovat oman kokemukseni mukaan banaani, avokado, kaakaovoi, psyllium auttaa sitomaan soseutettua hedelmää kiinteämmäksi kerrokseksi… Vaihtoehtoja siis kyllä löytyy. Tsekkaa esimerkkinä Hedelmäinen suklaaraakakakku :)

Vastaa

Ruususen unelmakakku © Hanna Stolt | Gurmee.netLuksuskaurapuuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje