Quinoa-parsakaali-halloumi kakkuset

Tämä on yksi lempitavoistani syödä kasviksia ja quinoaa. Alkuperäinen ohje näihin kakkusiin (kukkakaalia, quinoaa ja fetaa) on yhdestä lempi ruokakirjoistani: The Green Kitchen (David Frenkiel & Luise Vindahl). Nämä kakkuset ovat herkullisia sellaisenaan, mutta voit myös tarjota niitä proteiinin kera. :)

Voit käytännössä käyttää lähes mitä tahansa viljaa, mutta itse pidän valtavasti paistetun quinoan tekstuurista. Voit myös käyttää mitä vain kauden kasviksia tai mitä satut jääkaapista löytämään. Juusto voi sekin olla mitä tahansa ja voitkin valita sopivan juuston aina muiden ainesten mukaan. Tämä on ihanan helppo ruoka jota on todella helppo varioida loputtomasti!

Quinoa-parsakaali-halloumi kakkuset © Hanna Stolt | Gurmee.net

Quinoa-parsakaali-halloumi kakkuset

 • 2,5 dl luomu quinoa
 • 2 luomu parsakaalia, kukinnoiksi leikattuna
 • paljon tuoretta persiljaa
 • 3 lehtikaalin lehteä hienonnettuna, poista valkoiset osat)
 • 5 kananmunaa
 • 1 paketti halloumi-juustoa, raastettuna
 • merisuolaa
 • mustapippuria
 • yrttejä (käytän usein provencale-yrttimausteseosta)
 • macadamiaöljyä paistamiseen

Keitä quinoa. Laita 5 dl vettä ja quinoa kasariin. Kiehauta ja laske lämpöä. Keitä n. 15 min tai kunnes quinoa-siementen hännät alkavat näkyä. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja laita quinoa sivuun jäähtymään.

Laita parsakaali tehosekoittimeen ja täytä kannu vedellä niin, että kukinnot juuri ja juuri alkavat kellua. Pulssita pari kertaa (Vitamixilla tähän menee kirjaimellisesti kaksi kertaa), kunnes koostumus on riisimäistä. Siivilöi ja laita seos kulhoon. Yhdistä quinoan ja muiden ainesten kera. Laita seos jääkaappiin 30 minuutiksi.

Muotoile seoksesta 12 kakkusta käsin. Kuumenna öljy keskikuumalla pannulla. Paista kakkusia 3-4 min tai kunnes kullanruskeita. Käännä varovasti ja paista vielä 2-3 min. Jatka kunnes kaikki kakkuset on paistettu. Laita valmiit kakkuset talouspaperin päälle kuivumaan, tarjoilua odottamaan.

Tarjoile lämpimänä tai kylmänä – molemmat ovat herkullisia!

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Iris Ojalammi

  Ihanan kuuloinen ohje! Viimeksi kun tein kasviskakkusia linsseistä, ne epäonnistuivat pahasti, joten täytyykin ottaa kokeiluun tämä ohje, josko tällä kertaa tulisi maistuvampia kakkusia!

  • Hanna

   Tällä ohjeella olen ainakin itse onnistunut joka kerta. Poikkea uudelleen kertomaan miten omien kakkustesi kävi! :)

Vastaa

Vegaani paimenen piiras © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje