Pikapullaa

Pikapulla on ruoka johon turvaudun joskus, kun en ole ehtinyt kunnolla varautua vieraiden tuloon tai muutenkin jos sattuu mieli tekemään. Ihanan helppo ja nopea tehdä, tämä pikapulla maistuu perinteiseltä pullalta, mutta koostumus on ilmavampi. Olin noin puoli vuotta sitten tehnyt pikapullaa veljelleni ja hänen kihlatulleen ja postannut kuvan Instagramiin. Tänään yleisön pyynnöstä ohje uudelleen julki :)

pikapulla © Hanna Stolt | Gurmee.net

1 pikapulla (vuoallinen)

 • 3 ½ dl vehnäjauhoja
 • reilu 1 dl sokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl jauhettua kardemummaa
 • ½ tl suolaa
 • reilu 2 tl vaniljasokeria
 • 1 muna
 • 2 dl maitoa
 • 100 – 125 g sulatettua voita

Pinnalle

 • raesokeria
 • rouhittua mantelia / pekaanipähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, suola ja vaniljasokeri kulhossa keskenään. Riko muna ja kaada se maidon ja voisulan kanssa jauhoseoksen päälle. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm tai 20 x 30 cm). Ripottele pinnalle raesokeria ja halutessasi pähkinärouhetta tai pekaanipähkinöitä.

Kypsennä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Pehmeä vihersmoothie © Hanna StoltKardemummalla hellitty puolukkaraakasuklaa © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje