Valkosipulisilakat sitruunaöljyssä

Tämä ohje oli tämän joulun uusi positiivinen yllättäjä joka paranee maustuessaan parikin päivää. Ohje ei ole erityisesti nimenomaan jouluinen ja sopisi loistavasti myös keskikesän tarjoiluihin. Tämä oli monen suosikki alkupaloista tänä vuonna. Raikkaan sitruunainen kalaruoka ja valkosipuli tuo oman hyvän lisänsä makuun. Ohje on Pirkka-lehden numerosta 12/2015.

Valkosipulisilakat sitruunaöljyssä © Hanna Stolt | Gurmee.net

Valkosipulisilakat sitruunaöljyssä

 • 600-700 g silakkafileitä

Liotusliemi

 • 5 dl vettä
 • 1½ dl väkiviinaetikkaa
 • 1 rkl sokeria
 • 1 rkl suolaa

Mausteliemi

 • ½ luomusitruunan kuori
 • ½ dl luomusitruunan mehua
 • n. 7 (30 g) valkosipulinkynttä
 • 2 dl vettä
 • 1 dl oliiviöljyä
 • 1 rkl sokeria
 • 2 tl suolaa
 • 2 tl väkiviinaetikkaa
 • ½-1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

 1. Irrota halutessasi silakkafileistä nahka. Sekoita liotusliemen ainekset keskenään ja lisää silakkafileet. Liota fileitä liemessä yön yli, kunnes fileet ovat täysin valkoisia. Valuta silakkafileet ja leikkaa ne haluamasi kokoisiksi paloiksi.
 2. Kuori hyvin pestystä sitruunasta keltainen osa ja leikkaa kuoret edelleen pienemmiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään ja lisää silakat. Anna maustua kylmässä noin vuorokausi ennen tarjoamista. Tarjoa voileipäpöydässä. Silakat säilyvät viileässä noin viisi päivää.
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kolmen suklaan juustokakku © Hanna Stolt | Gurmee.netKeittiön tervehdys: mäti-wasabikolmio © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje