No nyt! Maksalaatikko vol 2

Tällainen valmis kirjoitus oli jäänyt hautumaan blogini drafteihin tammikuusta 2014 lähtien :) Ajattelin, että tässä joulun alla voisi olla ihan hyvä idea ottaa ja julkaista tämä pitkään haudutettu ohje. Kuva on toisesta maksalaatikko-ohjeesta, mutta samaltahan nuo tuppaa näyttämään. 

Kokeilin tällä viikolla tehdä maksalaatikkoa uudemman kerran. Ensimmäisellä kerralla laatikko onnistui ihan ok, mutta maku oli vähän mieto omaan makuuni. Tällä kertaa laitoin maksaa vähän reilummin ja maustoin rennolla kädellä. Lopputulos oli ehkä paras maksalaatikko ikinä. Omakehu, paras kehu. Alkuperäinenohje oli siis Hans Välimäen Mummola-keittokirjasta, mutta tämä on oma versioni. Maksalaatikosta saa helposti gluteenittoman jättämällä korppujauhot pois.

Paras maksalaatikko © Hanna Stolt

 • 4 dl puuroriisiä
 • 8 dl vettä (riisin keittämiseen)
 • 3 sipulia (keskikokoisia)
 • reilu 3 rkl voita (paistamiseen, voiteluun, pinnalle)
 • 700 g jauhettua maksaa
 • 2 kananmunaa
 • 2 tl suolaa
 • runsas 1 tl valkopippuria
 • mustapippuria myllystä
 • 2 tl meiramia
 • 1 dl korppujauhoja
 • 1 dl rusinoita

Keitä riisi kypsäksi vedessä. Kuori ja pilko sipuli ja ruskista se voissa. Sekoita keitetty riisi, jauhettu maksa, ruskistettu sipuli ja kananmunat. Mausta seos suolalla, pippureilla ja meiramilla.

Kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pane päälle pari nokaretta voita. Paista 180° uunissa n. 1h.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Ruokaisa talvisalaatti © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje