Kuvajuttuja ja megaherkkuja Emossa

Sain ilokseni vähän aikaa sitten kutsun Ravintola Emoon kuuntelemaan hieman Googlen Kuvapalvelusta sekä maistelemaan herkkumenyytä ruokakuvaajien oppeja kuunnellen. Tilaisuus oli taidokkaasti järjestetty ja herätti uudelleen kiinnostukseni Google Kuvat (Google Photos) -palveluun jota olin käyttänyt aiemminkin, mutta jonka olin poistanut käytöstä koska olemassa olevien kuvieni (n. 50 000 kpl) lataaminen jumitti koneeni totaalisesti. Nyt uusista tiedoista viisastuneena otin palvelun uudelleen käyttöön sekä koneella että puhelimessa. Kun palvelua käyttää ehdotetulla kuvakoolla, palvelintilaa on käytössä rajattomasti (!!!), mutta jos haluat ladata palveluun yli 16 megapikselin kuvia, joutuu palvelusta pulittamaan muutaman euron kuussa. Ihan kiva tapa Sivuraide, mutta olen innostunut palvelusta. Saatattepa nähdä bloginkin puolella pieniä kuvauudistuksia lähiaikoina :)

Sitten Emo. Uusi tuttavuus minulle, vaikka onkin ollut auki jo pitkään. Tilaisuus järjestettiin siis Ravintola Emossa ja menu oli suunniteltu ruokakuvausharjoituksia varten. Emon keittiöpäällikkö Ilkka Lääverin valmistama menu oli tällainen:

alkuruoka
sokerisuolattu lohi, jättikatkaravun pyrstö ja sitruuna-aioli
pääruoka
friteerattu härän kieli, häränhäntää ja juuripersilja ja punajuuri
jälkiruoka
porkkanakakku, tyrniä, mascarponevaahto ja hedelmiä
 En kestä! Ruoka oli niiiiiin hyvää! Jos näytteet edustavat ravintolan yleistä tasoa, kuten oletan, että edustavat niin suosittelen paikkaa mitä lämpimimmin kaikille :) Hehkutusta tai minkään sortin kirjoitusta ei edellytetty tilaisuuteen osallistumista vastaan, ihan vaan selvyyden vuoksi. Enkä koskaan suosittelisi paikkoja tai tuotteita joihin en itse usko 100 %. Ettei tarvitse miettiä onko nämä suosittelut maksettu. Ei ole :)
Saimme koota annoksemme itse, raaka-aineet tuotiin jokaiselle valmiina, mutta annoksista vastasimme itse. Oli hauska seurata miten erilaisia annoksia voi saada aikaan täsmälleen samoista ja saman mallisista annoksista, samoilla astioilla. Hauskaa :) Tässä omat räpellykseni:
Alkuruoka
alkuruoka_1
alkuruoka_2
alkuruoka_3
Pääruoka
pääruoka_2 pääruoka_3 pääruoka_1
Jälkiruoka
Tämän annoksen kohdalla [hillitty] asettelu karkasi minulta käsistä ja räjäytin värit ja ainekset pitkin lautasta. ;) Ei aina tartte niin vakavaa..
jälkiruoka 1 jälkiruoka 2
Tilaisuuteen osallistuivat myös inspiroivia kirjoittajia ja kuvaajia blogeista: Herneetkin rokkaa, LiemessäKoti kaupungin laidallaSuusta suuhunTalosta kotiTiskivuoren emäntäÄijäruokaa ja Hanna Vauhkonen (K-Citymarket Ruoholahti). Voit käydä kurkkaamassa heidän sivuiltaan vähän eri näköisiä versioita samoista aineksista. Kaikki kirjoittajat eivät ole tapahtumasta kirjoitushetkellä vielä kirjoittaa mutta linkkasin suoraan kirjoituksiin niiden kohdalla joilla sellainen löytyi :)
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Oliivipasta © Hanna Stolt | Gurmee.netParas maksalaatikko © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje