Vuohenjuustopöperö

Terveisiä pöperölandiasta! Pohdiskelimme tänään autossa kotimatkalla, että mitähän sitä laittaisi ruoaksi. Emme edes yrittäneet päihittää viikonlopun herkkuja, jotka ystäväpariskuntamme loihtivat pöytään, sen sijaan pohdimme mitä voisimme laittaa kaapista valmiiksi löytyvistä aineksista ja lopputuloksena oli minusta oikein kivan makuinen “vuohenjuustopöperö”. Alkuperäinen idea oli tehdä kurpitsa-vuohenjuustorisotto, mutta koska risottoriisi oli loppu ja kaapista löytyi Malmgårdin emmer- ja ohrariisiä, tein risoton niistä. Malmgårdin viljariisit ovat minusta mielettömän maukkaita ja loistava kotimainen vaihtoehto kaukomailta roudatulle riisille.

Vuohenjuustopöperö

Vuohenjuustopöperö © Hanna Stolt | Gurmee.net

n. 6:lle

 • 2 dl emmer viljariisiä
 • 2 dl ohra viljariisiä
 • 8 dl vettä (+ lisää tarvittaessa)
 • 1 tl kasvisliemijauhetta (käyttämäni on voimakassuolaista)
 • 1 piehehkö/keskikokoinen talvikurpitsa
 • 1 iso sipuli
 • 2-3 valkosipulinkynttä
 • 5 palaa pakastepinaattia (Lidlin pakastepinaatti ei ole yhtä pieneksi hienonnettua kuin ne “tavalliset” pakastepinaattikuutiot)
 • ¾ – 1 pötköä vuohenjuustoa
 • provencen yrttisekoitusta
 • mustapippuria
 • suolaa
 • 1 pkt käyttövalmiita kikherneitä
 • (paahda pinjansiemeniä  koristeeksi!)

Huuhtele viljariisit ja kaada kattilaan. Lisää sekaan vesi ja kasvisliemijauhe tai -kuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sitten porista välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa tilkka vettä sekaan jos neste imeytyy nopeammin kuin viljariisi ehtii kypsyä.

Puolita talvikurpitsa ja kaavi siemenet ulos. Laita kurpitsanpuolikkaat pellille ja paista niitä 200 asteessa kunnes kurpitsa on pehmennyt riittävästi. Paistoin omaa kurpitsaani kuta kuinkin yhtä kauan kuin valmistin muuta pöperöä.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipuleita kunnes ne alkavat ruskistua ja kaada ne viljariisin sekaan. Lisää joukkoon pinaattikuutiot.

Kun viljariisi on kypsää ja neste on imeytynyt, lisää sekaan paloiteltu vuohenjuusto ja valutetut, huuhdellut kikherneet. Mausta provencen yrttisekoituksella, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin.

Kuori ja paloittele kypsä kurpitsa ja lisää pöperön sekaan. Sekoita kevyesti.

Koristeluun sopisi paahdetut pinjansiemenet.

Vuohenjuustopöperö © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Patasämpylät © Hanna Stolt | Gurmee.netSuklaakuppikakut ja macarons-leivokset © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje