Palsternakka-linssisalaattia ja manteli-parmesan hunnutettu kuha

Tänään syntyi hieman sattuman kauppaa todella maukas päivällinen. Soppa 365:stä löytyi herkullinen manteli-parmesanseos jolla hunnutimme kuhafileet ja Mieliruokaa-blogista ihana palsternakka-linssisalaatti joka sopi uskomattoman hyvin kuhan kera. Salaatti on linssien ansiosta sen verran ruokaisa, ettei kalaa välttämättä tähän edes tarvittaisi, mutta yhdistelmä oli erinomainen, kuten mainitsinkin.

Manteli-parmesanseosta tulee tällä ohjeella mielestäni sopivasti kahteen kuhafileeseen ja hieman naftisti neljään. Jatkossa tuplaan annoksen jos olemme valmistamassa neljä filettä. Muokkasin alkuperäistä ohjetta hieman ja lisäsin siihen sitruunankuorta, joka mielestäni oli erinomainen lisä.

Salaatin ohjetta muuntelin myös hieman. Alkuperäisessä ohjeessa oli mausteseos joka valmistettiin itse ja lisättiin lopuksi salaatin sekaan, mutta minäpä olen ihastunut Mill & Mortarin superherkulliseen vihreään Dukkah-mausteseokseen jota käytin sen sijaan. Mill & Mortarin seoksessa on paahdettua mantelia, pistaasia ja fenkolia. Ostan omani porvoolaisesta Skafferista, mutta mausteseosta löytää Suomesta muualtakin. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin lisäksi vain purjon valkoinen osa, mutta käytin koko purjon jotta toinen puolikas tuli myös hyödynnettyä. Mielestäni purjon maku, myös vihreine osineen sopi salaattiin loistavasti! Vihreät osat paahtuvat uunissa enemmän kun taas valkoiset muuttuvat sipulin tapaan makeammiksi. Palsternakasta tulee ihanan mehevää, mutta rapeaa uunissa. Jos pidät tällaisesta rakenteesta, sekoita salaatin muut ainekset keskenään ja nostele rapeat kasvikset lopuksi salaatin päälle.

Aloita lämmittämällä uuni 200°:seen.

Manteli-parmesanseos

Manteli-parmesanseos kuhalle © Hanna Stolt | Gurmee.net

2:lle kuhafileelle

 • ripaus suolaa
 • 2 oksaa sitruunamelissaa
 • 2 oksaa basilikaa
 • 4 rkl raastettua parmesaania
 • 2 rkl manteliruohetta
 • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
 • 1 rkl oliiviöljyä

Hienonna basilika ja sitruunamelissa ja sekoita parmesaanin, mantelirouheen, sitruunan ja oliiviöljyn kanssa tahnaksi.

Nosta kalafileet uunipannulle leivinpaperin pälle, ripauta aavistus suolaa ja levitä tahna fileille. Laita kalat ja palsternakka-linssisalaatin kasvikset samaan aikaan uuniin!

Palsternakkaa © Hanna Stolt | Gurmee.net Palsternakkaa © Hanna Stolt | Gurmee.net

 

Palsternakka-linssisalaatti

Linssi-palsternakkasalaatti © Hanna Stolt | Gurmee.net

 • 3 reilun kokoista palsternakkaa
 • 2½ dl keitettyjä vihreitä tai belugalinssejä (käytin kokonaisia punaisia tällä kertaa)
 • 1 kokonainen pieni purjo
 • 1 valkosipulinkynsi
 • ½ dl kylmpuristettua seesami- tai oliiviöljyä
 • suolaa ja mustapippuria myllystä
 • 3 rkl omenasiideriviinietikkaa
 • 2 tl hunajaa
 • 200 g tuoretta baby pinaattia
 • tuoretta persiljaa
 • vihreää dukkah-mausteseosta

Pese ja kuori palsternakat. Leikkaa sopiviksi paloiksi. Viipaloi purjo sentin paloiksi (huuhtele erityisesti vihreä osa huolella, ettei sekaan jää hiekkaa). Kuori ja hienonna tai siivuta valkosipuli.

Levittele kasvikset pellille ja sekoita joukkoon 2 rkl öljystä, suola ja mustapippuri. Paahda (samaan aikaan kuhafileiden kanssa), kunnes pinta saa vähän väriä ja palsternakat pehmenevät (n. 20 min). Keitä sillä aikaa linssit kypsiksi ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

Sekoita uunista tulleisiin palsternakkoihin hunaja. Lisää linssit, etikka ja dukkah-mausteseos sekä loput öljystä. Tarkista maut ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, etikkaa, dukkahia tai makeutusta.

Sekoita käsin möyhien joukkoon pinaatinlehdet ja lopuksi silputtu persilja.

Tarjoa lämpimänä tai viileänä.

Palsternakka-linssisalaattia ja manteli-parmesan hunnutettua kuhaa © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje