Hernepesto-avokadovoileivät

Viime viikonloppuna sää suosi meitä heti aamusta ja pääsimme koko perhe nauttimaan aamuauringosta aamupalaa napostellessamme kotiterassilla. Valmistin jo edellisenä iltana satsin tuorehernepestoa jota sipaisin paahdetun maalaisleivän päälle, juuri sopivan kypsää avokadoa siivuina, tuoretta korianteria, kirsikkatomaatteja ja hieman suolaa ja pippuria. Ahh… Aivan täydellinen leipä joka myös pitää nälkää pitkään! Kaiken kruunasi väriloisto :)

Tämä hernepeston ohje, kuten noin 140 muuta aamiaisohjetta löytyy Aamupala-kirjastani – se on myynnissä ainakin Akateemisessa ja Suomalaisessa, mutta myös omassa verkkokaupassani josta voit sen mielihyvin käydä klikkaamassa ostoskärryysi. :) Kirjasta löydät joitain sivuesimerkkejä sekä arvosteluja sivuilla www.aamupalakirja.fi. Sivuja opuksessa on 352 joten reseptejä ja kuvia riittää! :)

Hernepesto-avokadoleivät © Hanna Stolt | Gurmee.net

Hernepesto

n. 3 dl valmista pestoa

  • 1 pss pakasteherneitä sulatettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • ½ luomusitruunan kuori ja mehu
  • ½ tl ruususuolaa
  • mustapippuria
  • n. ½ dl oliiviöljyä

Valmistus

Lisää tehosekoittimeen kaikki ainekset paitsi oliiviöljy ja työstä tasaiseksi. Lisää sekaan hiljalleen oliiviöljyä, kunnes koostumus on sopivan juoksevaa omaan makuusi.

Niin helppoa ja hyvää! Valmis pesto säilyy jääkaapissa muutaman päivän (ellet ehdi syömään sitä aiemmin :).

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Karviaiskuohu © Hanna Stolt | Gurmee.netGluteeniton kauranäkkäri © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje