Kesän paras mansikka-suklaaraakakakku

Juhlistimme kesäloman aloitusta elokuun alussa ja olin aivan varma, että olin lisännyt tämän ohjeen jo bloginkin puolelle. Tämä raakakakku on nimittäin yksi ehdottomasti parhaista raakakakkuohjeistani. Suklainen pohja jonka halkaisee kerros tuoretta mansikkaa. Päällä mansikkakuorrutus. Aivan ihanaa…

Huomaan siirtyväni koko ajan enemmän raakaleivonnan puolelle. Jotenkin minua houkuttelee se, että raakaleivonnaisissa ravinteet ovat paremmin tallella. Lisäksi ne on yleensä huomattavasti helpompi ja nopeampi valmistaa kuin perinteiset ja tietysti ne voi lähes aina myös pakastaa eikä koostumus tai maku kärsi siinä yhteydessä. Säilyvyydestä en niin osaa sanoa, herkut kun tahtovat meidän taloudessa kadota parempiin suihin sen verran nopeasti. ;)

Mansikka-suklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net Mansikka-suklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net Mansikka-suklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net Mansikka-suklaaraakakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Mansikka-suklaaraakakakku

Suklaapohja:

 • 3 dl kookoshiutaleita
 • 0,5 dl lucumajauhetta
 • 4 dl hasselpähkinää
 • 12 mehukasta taatelia, kivet poistettu
 • 1 dl coconut bliss (kookosvoita, Biona – voi korvata kookosmannalla)
 • 1 banaani
 • 2 rkl carob-jauhetta (voi korvata raakakaakaojauheella)
 • 3 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1 tl vaniljauute
 • 1 dl kaakaovoita rouheena

Väliin:

 • tuoretta mansikkaa soseena tai siivuina

Mansikkakuorrutus:

 • 1 pieni pakasterasia mansikkaa (n. 3 dl)
 • 1 dl vettä
 • 1 dl coconut bliss (kookosvoi, Biona)
 • 4 dl cashewpähkinöitä
 • 1 tl vaniljajauhetta tai -uutetta
 • 0,5 dl kookosnektaria

Koristeluun:

 • tuoretta mansikkaa
 • mehiläisen siitepölyä
 • sitruunamelissaa

Valmistus

Valmista suklaapohja. Sekoita ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Jos käytössäsi ei ole tehokasta laitetta, kannattaa kaakaovoi sulattaa ennen lisäämistä ja kokonaisten pähkinöiden sijasta käyttää rouhetta. Näin saat aikaan tasaisemman massan.

Vuoraaø 18 cm (myös ø 20 cm ok!) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele puolet suklaapohjamassasta vuoan pohjalle. Pilko tai survo tuoreet mansikat ja lisää ne suklaapohjakerroksen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Taputtele lopuksi mansikoiden päälle loput suklaapohjasta ja tasoita pinta. Siirrä halutessasi pakkaseen kuorrutteen työstämisen ajaksi.

Valmista kuorrutus. Sekoita cashewpähkinät ja vesi tasaiseksi ja lisää sekaan sitten loput ainekset ja sekoita tasaiseksi ja kuohkeaksi tehokkaalla tehosekoittimella. Itse käytin työhön Optimum 9400:ää. Kuorrutuksen pitäisi jäädä sen verran paksuksi, että sitä voi pursottaa. Jos työstät massaa liian kauan, tehosekoittimen aiheuttama kitka kuumentaa seosta ja siitä tulee juoksevampaa.

Pursota kuorrutus kakun päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Voit laittaa kakun pakkaseen tai jääkaappiin. Nosta se ajoissa ennen tarjoilua ulos pakastimesta. Koristele vielä juuri ennen tarjoilua esim. mehiläisen siitepölyllä ja sitruunamelissalla.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Mustikka-valkoraakasuklaa sitruunalla ja timjamilla © Hanna Stolt | Gurmee.netmansikkahalva-smoothiekulho © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje