Helpot ja marjaisat ruisherkut

Pidän helposta ja simppelistä leivonnasta. Kakuissa ja leivonnaisissa en puolestani erityisesti välitä sokerikakkupohjista. Murutaikinapohjiinkin käytän mielelläni spelttiä tai ruista, hieman täytteestä riippuen. Aina ei kuitenkaan ole aikaa kokonaisen piiraan valmistukseen. Lisäksi on tilaisuuksia, joissa käsin naposteltavat herkut ovat käytännöllisempiä.

Linkosuolta löytyy loistavia ruissipsejä jotka ovat hieman kuppimaisia. Ohuita ja rapeita, siis täydellisiä niin suolaisten kuin makeiden herkkujen pohjaksi! Makuvaihtoehtoja riittää vaikka kuinka, mutta oma suosikkini makeiden herkkujen pohjalle on ihan perinteinen ruissipsi ilman mitään mausteita. Arctic Berries -hillovalikoima puolestaan on hyvä kotimaisten marjahillojen lähde. Kauniin väriset marjahillot sopivat oivasti leivontaan tai vaikka pannarin päälle.

Näitä makeita herkkupaloja voi hyvin tarjoilla juhlissa – ne ovat kätevää sormiruokaa. Vaihtoehtoisesti voit loihtia jälkiruoaksi suloisen maistelulautasen erilaisilla täytteillä.

Helppoakin helpommat mustikkajuustokakkunapit

Helpot ruis-mustikkajuustokakkuherkkupalat © Hanna Stolt | Gurmee.net

Sekoita tuorejuusto ja mustikkahillo huolellisesti sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa mustikkahilloa.

Lusikoi seos pursotinpussiin tai esim. puolen litran minigrip-pussiin. Leikkaa toinen pussinkärki auki saksilla, noin puolen sentin päästä kärjestä. Pursota juustokakkuseosta ruissipseihin. Koristele tuoreilla tai pakastemustikoilla.

Leipäjuusto + lakka = täydellinen herkkupala

Leipäjuustoa ja lakkahilloa suissipsikupissa, täydellinen herkkupala! © Hanna Stolt | Gurmee.net

  • 2 dl kuohukermaa + tilkka pannulle
  • 200 g leipäjuustoa
  • 2 rkl intiaani- tai fariinisokeria
  • ripaus kardemummaa
  • 3 rkl Arctic Berries lakkahilloa + hieman koristeluun
  • n. 20 kpl Linkosuon aito ruis -ruissipsejä

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon lakkahillo.

Paloittele leipäjuusto pieniksi paloiksi. Mittaa intiaanisokeri ja kardemumma pannulle ja lisää sekaan tilkka kuohukermaa niin, että saat sekoitettua kermasta ja sokerista tasaisen seoksen. Kuumenna seosta pannulla ja lisää sitten sekaan leipäjuustokuutiot ja paista niitä koko ajan käännellen pari minuuttia.

Lusikoi ruissipsien pohjalle lakkavaahtoa. Tee vaahdon keskelle pieni pesä ja paina siihen 3-4 palaa leipäjuustoa ja viimeiseksi päälle hieman lakkahilloa.

Herkkupalat kannattaa täyttää juuri ennen tarjoilua niin ruissipsit pysyvät ihanan rapeina.

 


Artikkeli tuotettu yhteistyössä Linkosuon Leipomon ja Herkkumaan kanssa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje