Pingu-kakku

Olen huomannut, että lastenjuhliin tehtävät kakut ovat kaikkein hauskimpia. Ei tarvitse olla fiiniä ja viimeisen päälle vaan saa pitää hauskaa ja tehdä kaikkea kivaa :) Toki se on kivaa jos onnistuu ihan erityisen hyvin. Viimeisimmästä Maku-lehdestä (8/2014) löytyi ohje nimellä “Iglukakku”, mutta meillä se nimettiin saman tien Pingu-kakuksi, ilmeisestä syystä.

Pingviinikakun koriste © Hanna Stolt | Gurmee.net

Juhlia edeltävänä yönä väkersin pieniä pingviineä sokerimassasta. En ole koskaan aiemmin käyttänyt sokerimassaa leivonnassa, koska se minusta maistuu kamalalta, eikä ainesosaluettelo ole houkuttelevaa luettavaa. Päätin kuitenkin tehdä poikkeuksen näiden koristeiden kanssa, sillä niitä ei kuitenkaan ole tarkoitus oikeasti syödä. Tämän kokeilun jäljiltä ymmärrän kyllä miksi niin monet innostuvat koristelemaan sokerimassalla. Sitä on helppo muotoilla, siitä on helppo kasata eri näköisiä pikku tekeleitä ja pienetkin osat on todella helppo kiinnittää. Värejä löytyy hyvin ja niitä saa helposti sekoitettua. Silti jos haluaa oikeasti hyvän makuisen kuorrutuksen, tulen aina valitsemaan marsipaanin tai mantelimassan yli sokerimassan. Koristeet sen sijaan voin hyvinkin kuvitella tekeväni tästä leipurin muovailuvahasta.

Iglukakun koristepingviinit © Hanna Stolt | Gurmee.net

Tämä kakkuohje voi alkuun tuntua ja näyttää monimutkaiselta, mutta kakku on itse asiassa hyvin helppo valmistaa ja jokainen voi itse päättää miten paljon alkaa koristelun kanssa puuhailemaan. Kalle tuli jossain vaiheessa iltaa katsomaan pingviinien askartelupuuhasteluani ja kysyi “tuntuuko susta koskaan, että homma lähtee lapasesta?” ;) Ei minun mielestäni vielä olla edes lähelläkään sitä pistettä!

Pingviinikakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Pohja

 • 5 munaa
 • 2 dl sokeria
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl perunajauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2 tl piparkakkumaustetta

Täyte

 • 6 liivatelehteä
 • 1 dl tyrnimehutiivistettä
 • 4 dl vispikermaa
 • 400 maustamatonta tuorejuustoa
 • 1 dl tomusokeria
 • 2 rkl tyrnijauhetta
 • 2 tl kanelia
 • 200 g valkosuklaata rouhittuna
 • 200 g tyrnimarjoja

Kostutus

 • 3/4 dl tyrnimehua

Kreemi

 • 125 g voita
 • 4 dl tomusokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1-2 rkl vettä

Kuorrutus

 • 500 g valkoista marsipaania

Koristeet

 • Marsipaanista / sokerimassasta tehtyjä pingviineitä

Valmistus

 1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.
 2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
 3. Paista 200° uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja irrota paistopaperi kääretorttulevyn pinnasta (tai se tarttuu tiukasti kiinni!). Anna kakkulevyn jäähtyä.
 4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna tyrnimehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä liotusvesi ja liuota kuumaan tyrnimehuun sekoitellen. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman.
 5. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri, tyrnijauhe ja kaneli nopeasti kermavaahdon joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Nostele lopuksi valkosuklaarouhe täytteen joukkoon.
 6. Leikkaa kakkulevy kolmeen pyöreään palaan (ø 10, 17 ja 22 cm). Nosta pienin kakkulevy kelmutetun pyöreän kulhon (tilavuus n. 2 l) pohjalle ja kostuta kevyesti tyrnimehulla. Levitä 1/3 täytteestä kakkulevyn päälle ja ripottele pinnalle tyrnimarjoja. Nosta keskikokoinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta. Levitä loppu täyte ja ripottele jälleen tyrnimarjoja täytteen päälle. Nosta suurin kakkulevy paikoilleen ja kostuta. Nosta tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
 7. Valmista voikreemi vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää vettä niin, että saat levittyvän kreemin.
 8. Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Levitä kreemi tasaisesti kakun pintaan.
 9. Kauli marsipaani noin 3 mm:n paksuiseksi, reilusti kakkua suuremmaksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja siloita kakun pinta sormin painelemalla. Leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun alareunasta.
 10. Muotoile kakkuun iglun ovi valkoisesta marsipaanista ja koristele halutessasi pingviinikoristein.

 

Facebook Comments
Related Posts
Showing 3 comments
 • annn

  Varmasti söpöin kakku mitä oon ikinä nähnyt. Huikean hieno myös. :-)

  • Hanna

   Ooo, kiitos ihana :)

 • Ami

  Mahtavan suloinen kakku! Pingviinit on pop. :-)

Vastaa

Punajuuri-spelttipaistos ja fetamurua ja saksanpähkinää © Hanna Stolt | Gurmee.netTonnikalavoileivät © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje