Punajuuri-spelttipaistos fetalla ja saksanpähkinällä

Rakastan yksinkertaisia ja maukkaita ruokia (silloin kun itse kokkaan). Tämä ruoka on sitä kategoriaa puhtaimmillaan. Yksinkertaiset ainekset ja mausteet ja maku on aivan suun mukainen. Idea tähän ohjeeseen syntyi kun kävimme pitkästä aikaa brunssilla ihanassa Sinne-ravintolassa Porvoossa. Sinnen versiossa juustona käytettiin vuohenjuustoa, mutta meillä oli kaapissa fetaa joka mielestäni sopi aivan yhtä hyvin.

Punajuuri-spelttipaistos ja fetamurua ja saksanpähkinää © Hanna Stolt | Gurmee.net

  • 3 keskikokoista tuoretta punajuurta
  • 2-3 dl spelttihelmiä (Birkkala)
  • 5 + 3 dl vettä
  • ruususuolaa
  • mustapippuria
  • n. 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 pkt (200 g) fetaa
  • saksanpähkinöitä
  • 1 pkt vihreitä papuja (pese hyvin)

Kuori ja paloittele punajuuret. Laita punajuuren palat ja rosmariini kattilaan ja kuullota niitä pienessä tilkassa öljyä hetken aikaa. Lisää sitten huuhdellut spelttihelmet ja 5 dl vettä. Keitä kannen alla kypsäksi ja lisää tarvittaessa vettä jos se haihtuu liian nopeasti (lisäsin itse vielä 3 dl). Kypsentämiseen menee n. 20 min. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Kun punajuuret ja speltti ovat porisseet kattilassa n. 10 min, voit laittaa vihreät pavut höyrystymään. Laiskana tiskaajana laitoin pavut höyrystymään samaan kattilaan höyrytysosaan jotta vältyin ylimääräisen kattilan pesulta ja toisen levyn kuumentamiselta, mutta yhtä hyvin ne voisi höyryttää tai keittää erikseen.

Tarjoile punajuuri-speltti”risotto” vihreiden papujen kera ja murusta päälle feta-juustoa sekä saksanpähkinää.

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Pingviinikakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje