Rosollihyytelö

Onko rosollin pakko olla salaatti? Ruokatorstain joulu -kirjasta (Katja Bäcksbacka, HS kirjat) löytyi viime vuonna hauska, vähän erilainen versio rosollista. Ainekset ovat vanhat tutut mutta tämä rosolli valmistetaan hyytelöksi. Minusta tämä on veikeä tapa tarjoilla perinteinen ruoka. Tämä kirjoituksen kuva ei kyllä tee minkään laista oikeutta tuolle rosollille, mutta parempaakaan ei ole tallella, joulu kun meni vuosi sitten aika hulinalla uuden perheenlisäyksen saavuttua taloon aivan joulun alla.

Rosollihyytelö | Gurmee.net

Rosolli

 • 4 keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta
 • 2 keitettyä porkkanaa
 • 1 keitetty peruna
 • 1 maustekurkku
 • 1 pieni sipuli
 • 1pieni hapahko omena
 • suolaa
 • mustapippuria

Hyytelöliemi

 • 4 dl kasvislientä
 • 1/2 dl punajuurien lientä
 • 1 rkl etikkaa
 • 1 rkl sokeria
 • 5 liivatelehteä

Kermakastike

 • 1 dl kuohukermaa
 • 1 rkl etikkaa
 • ripaus suolaa
 • 1 rkl sokeria
 • 1 rkl punajuuren lientä

Keitä juurekset kypsiksi ja jäähdytä. Kuori sipuli ja juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös kurkku sekä kuorittu omena. Sekoita ainekset keskenään ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Lusikoi litra (600 g) rosollia rengasvuokaan tai kulhoon. Valmista hyytelöliemi. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutama min. Kuumenna tilkka kasvislientä  ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä liemen ainekset ja kaada rosolliainesten joukkoon. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti  tai seuraavaan päivään. Irrottele hyytelö vuoan reunoilta terävällä veitsellä ja kumoa tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma kastiketta varten pehmeäksi vaahdoksi. Etikka sakeuttaa vielä kermavaahtoa. Tarjoa rosollin lisänä.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Akvavitsilli | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje