Synttäritarjoilut jotka lähtivät käsistä + arvonta

Lasten kakku ja astiat © Hanna Stolt | Gurmee.net

Meidän Ebban 3-vuotissynttäreitä juhlittiin viime viikonloppuna. Sain juhlavalmisteluihin apua Pop up kemuilta koristeiden ja ateriointivälineiden muodossa. Olen odottanut sopivaa hetkeä päästä hyödyntämään Pop upin valikoimia – verkkokauppa pursuaa ihania ideoita ja teemoja. Sahasinkin edes-takaisin eri teemojen välillä sopivaa valitessani. Ebba on vahvassa prinsessa-balleriina-vaiheessa joten prinsessateema tuntui lopulta parhaalta vaihtoehdolta näille synttäreille.

Oli ihanaa luoda juhlamaailmaa hiljalleen vähän ennen juhlapäivää. Valtava koriste ilmapalloista ja paperikoristeista syntyi hetkessä ja toi vähän elämää muuten kolkkoon, tyhjään nurkkaan. Pillit ja niihin lisättävät nimitarrat ynnä muut pienet yksityiskohdat ovat minusta suloisia ja ratkaisevat samalla “ongelman” joka itseäni usein juhlissa alkaa häiritä: mikä muki on kenenkin? (“Varmasti turhake, mutta ihana sellainen” kuten tuote Pop upin sivuilla esitellään). Pilleistä sekä Pop upin kattauspapereista sain lisäksi askarreltua hauskan minikokoisen viirin prinsessakakun koristeeksi.

Pillit ja viirit © Hanna Stolt | Gurmee.net

Tein prinsessakorteista pieniä infokylttejä joissa luki mitä missäkin kohtaa oli tarjolla ja korttien taakse, mitä aineksia niihin oli käytetty. Näin kaikki saivat halutessaan tarkistaa sisältääkö ruoka jotakin mitä itse ei voi syödä.

Pop up kemut muuten tarjosi arvottavaksi upean kemusetin, sopivasti uuden vuoden juhlien alla. Lisää arvonnasta alempana!

ilmapallot viiri

Lasten synttäriherkku: vesimelonikakku

Vesimelonikakku © Hanna Stolt | Gurmee.net
Viime vuonna valmistin lapsille kilpikonnakakun josta tuli tosi hyvä, mutta samaa synttärikakkuahan ei voi tarjota kahta vuotta peräkkäin ;) Emme edelleenkään anna sokeriruokia Ebballe joten kehittelin jälleen terveellisempiä vaihtoehtoja lasten kattaukseen erityisesti. Kakkuna toimi tällä kertaa vesimelonikakku. Tämän helpommaksi ei kakun valmistus voi tulla!

Idea ei ole minun, bongasin sen alunperin Andreas Eenfeldtin pitämästä blogista kostdoktorn.se joka keskittyy LSHF-ruokavalioon. Tämä minun versioni ei ole mitenkään erityisen uskollinen tuolle alkuperäisohjeelle, joskaan sitä ei kyllä ole erityisesti muutettukaan. Suurin ero lienee se, että minä käytin kermavaahdon sijasta kookoskermavaahtoa.

 • 1 kokonainen vesimeloni
 • 2 prk kookosmaitoa (ei homogenoitua, mielellään karrageenitonta)
 • marjoja, hedelmiä ja esim. mantelilastuja koristeluun
 • ripaus vaniljajauhetta
 • pikkuripaus kardemummaa
 • 2 tl xylitolia

Laita kookosmaitopurkit edellisenä iltana jääkaappiin. Älä ravista purkkeja, tarkoitus on antaa paksun kookosmassan laskea pohjalle ja nesteen nousta pintaan.

Leikkaa vesimelonen pyöreät päät tasaiseksi niin että syntyy sylinterin muotoinen pala. Leikkaa kuori huolella pois niin että jäljelle jää punainen hedelmälihasylinteri.

Ota kookosmaitopurkit jääkaapista, käännä ne ylösalaisin varovasti. Avaa purkki ja kaavi paksu kookosmassa kulhoon. Kaada neste pois. Lisää sekaan ripaus vaniljaa ja vatkaa kookosmassaa sähkövatkaimella kunnes muodostuu vaahto. Levitä vaahto vesimelonin ympärille, kuin levittäisit kermavaandon täytekakun päälle.

Koristele kakku hedelmillä ja marjoilla ja mantelilastuilla.

Lasten herkkupöytä

Lasten notkuva herkkutarjotin © Hanna Stolt | Gurmee.net
Vesimelonikakun lisäksi keräsimme tarjolle hedelmä- ja vihanneskippoja. Vihanneksille oli tarjolla myös hummusta dippailtavaksi. Kipot järjestettiin muffinivuokiin koottavan tarjoilutelineen päälle, jotta niistä saatiin vähän perusvihanneksia jännittävämpiä :) Toimi muuten hyvin – kaikki hedelmät ja vihannekset katosivat ja niitä söivät niin lapset kuin aikuisetkin.

Tuo koottava teline on sekin Pop up kemuilta. Todella näppärä koota ja niin kestävää materiaalia, että sen voi purkaa ja ottaa käyttöön taas seuraavissa juhlissa. Muutenhan tuollainen teline olisi vain tilaa viemässä suurimman osan vuotta.

Hedelmien ja vihannesten lisäksi tarjolla oli lihapullia ja kotitekoista perunasalaattia. Peruslihapullat ovat aika takuuvarma ruoka – suurin osa lapsista ja aikuisista pitää niistä ja niitä on yllättävän kiva popsia vihannesten välissä. Tämän todisti se, että padallinen lihapullia katosi jäljettömiin lyhyessä ajassa. Vihannes- ja hedelmämukit menivät myös kaikki kaupaksi. Olisikohan menekki ollut yhtä hyvä jos vihannestikut olisivat vain olleet tarjolla isolla tarjoilulautasella? Rohkenen epäillä. Tätä esillepanokonstia tullaan meillä hyödyntämään toistekin.

Balilainen (raaka) suklaakakku

Balilainen raakasuklaakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Balilainen suklaakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net
Raakakakut ovat mielestäni mahtavia herkkuja, enkä itse juuri muuta tarjolel kaipaisikaan, mutta tiedostan samalla, etteivät kaikki vieraamme välttämättä ole yhtä innoissaan raakamaailmasta ja osan on myös esim. pähkinöille allergisia, joita raakakakuissa usein on ja paljon. Olen päättänyt kuitenkin joka pirskeisiin yhden tehdä omaksi ja muiden iloksi. Tällä kertaan mukaan valikoitui Balilainen suklaakakku Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut (Nemo). Jos raakaleivonta kiinnostaa, tämä kirja on “the kirja” joka kannattaa hankkia. Ohjeet ovat yksinkertaisia ja maut hyviä. Marialla on pitkä kokemus raakakakkujen valmistamisesta sekä reseptien luomisesta ja hän pitää aiheesta myös kursseja.

Saksanpähkinä-karamellikeksipohja

 • 3 dl saksanpähkinöitä
 • 2 dl taateleita (varmista, ettei ole kiviä)
 • 0,5 tl vuorisuolaa

Suklaatäyte

 • 3 dl cashewpähkinöitä (liota n.4h ennen täytteen valmistamista!)
 • 1,5 dl pakurihauduketta
 • 1 dl sulaa kaakaovoita
 • 1 dl kookossokeria
 • 1 dl raakakaakaojauhetta

Pingota noin ø 20 cm irtopohjavuoan reunan ja  pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilualustalle.

Rouhi saksanpähkinät ja taatelit monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella taikinaksi. Olen todennut näihin raakakakkupohjiin todella näppäräksi meidä monitoimikoneen johon saa sellaisen puöreän kupin kiinni, minkä sisällä pyörii “S-terä” eli S:n mallinen terä (kuten tämän sivun kuvassa koneen päällä oleva kulho + etualalla oleva terä). Taikina on sopivaa, kun voit pyöritellä siitä pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele valmis seos tiiviisti vuoan pohjalle.

Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi.

Sekoita suklaatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Cashew-pähkinöitä kannattaa liottaa n. 4h ennen täytteen tekemistä niin saat helpommin ja nopeammin silkkisen pehmeää täytettä. Kaada valmis suklaatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti.

Jäähdytä kakkua pakastimessa n. 20 min tai kunnes suklaatäyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää, ja sen voi myös pakastaa.

Koristele kakku esim. saksanpähkinän puolikkailla.

Kaura-mustikkapaistos

Kaura-mustikkapaistos © Hanna Stolt | Gurmee.netKaura-mustikkapaistos © Hanna Stolt | Gurmee.net

Juhlijoiden joukossa oli mm. pähkinäallergiaa joten tuntui epäreilulta tarjota pelkkää raakakakkua jonka pääraaka-aineena on juuri pähkinä. Niinpä valmistin ihanasta keittokirjasta Sitä parempi soppa mitä yhdessä kokataan (Mari Moilanen, Kirjapaja) Kaura-mustikkapaistosta jota tarjoiltiin vanhan ajan vaniljakastikkeen kera. Tuo keittokirja on täynnä herkullisia reseptejä ja ne on hauskasti järjestetty väreittäin. Tämä on itseasiassa hyvinkin mielenkiintoinen tapa jäsentää kirjaa, sillä päivittäin olisi hyvä syödä kaikkia värejä :) Kirjassa olisi ollut vaikka mitä kokeiltavaksi, mutta näihin juhliin tuo mustikkapaistos tuntui sopivalta ja jälleen kerran sellaiselta melko varmasti kaikille maistuvalta. Erotuksena aiemmin tekemiini mustikkapaistoksiin, tähän lisättiin hieman lemon curdia makua tuomaan joka olikin oiva pari mustikalle. Piirakka on todella hyvää ja ehdottomasti vaivan arvoista valmistaa, mutta ehdottaisin, että teet samalla kylkeen vanhan ajan vaniljakastiketta jota minunkin oli alunperin tarkoitus tehdä tämän kanssa, mutta unohdin kiireessä.

Yksi vuoallinen (n. 20 x 30 cm)

Mustikkahillo

 • 8 dl mustikoita (käytännössä voit ostaa 3 x 200 g pakastemustikkapussia ja ottaa niistä 2 dl talteen, loput hilloon niin ei tarvitse mittailla enempää)
 • 3 rkl intiaanisokeria
 • 4 rkl lemon curdia 

Piirakkapohja

 • 200 g voita
 • 1,5 dl ruokosokeria
 • 0,5 tl ruususuolaa
 • 2 dl kaurajauhoja (kaupassa ei ollut joten jauhoin Puuppolan aitokaurasta jauhoja)
 • 2 dl spelttijauhoja
 • 1 muna
 • 1 rkl kylmää vettä

Päälle

 • 75 g voita
 • 1,5 dl kaurahiutaleita
 • 1,5 dl intiaanisokeria
 • 3/4 dl kaurajauhoja
 • 1 tl vaniljajauhetta
 • 0,5 tl kardemummaa
 • ripaus ruususuolaa
 • 2 dl mustikkaa (ne jotka otit syrjään hillomustikoista)

Valmista ensin mustikkahillo. Mittaa hillon ainekset (ei lemon curdia) kattilaan, sekoita ja anna kiehua hiljalleen n. 20 min. Ota kattila pois levyltä, lisää lemon curd ja jäähdytä.

Valmista piirakkataikina sekoittamalla huoneenlämpöiseen voihin intiaanisokeri voimakkaasti vatkaten. Lisää muna ja jauhot, joihin olet sekoittanut suolan.  Lopuksi lisää kylmä vesi. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Valmista piirakan päälle tuleva kauramurotaikina sekoittamalla kaurahiutaleisiin jauhot, sokeri ja mausteet. Lisää sitten huoneenlämpöinen voi ja sekoita taikina hyvin.

Levitä piirakkataikina voidellun uunivuoan pohjalle ja paista pohjaa 200°:ssa 15 min.

Ota pohja pois uunista. Lisää päälle mustikkahillo ja 1,5 dl mustikoita. Murusta päälle kauramuru ja ripottele pinnalle vielä loput mustikat. Paista piirakkaa 200°:ssa 30 min, kunnes se ruskettuu hieman pinnalta.

Sitruunainen ja mustikkainen prinsessakakku

Sitruunainen prinsessakakku © Hanna Stolt | Gurmee.net
Valmistin Kaura-mustikkapaistosta varten erän lemon curdia ja jäin sitten pohtimaan mitä tekisin lopulla tahnalla. En oikein kestä tuhlaamista joten päätin hieman muokata perinteistä prinsessakakkuohjetta. Tässä kohtaa isäni sekä siskoni, jotka ovat kovan luokan prinsessakakkufaneja, alkavat jo hieman hermostua – eihän prinsessakakun ohjeeseen saa kajota! No, minä tein juuri niin ja lopputulos oli kivan raikas! Vaihdon perinteisen vadelmahillon mustikkahilloon ja lisäsin kakun sisällä olevaan mousseen hieman lemon curdia. Loistava makupari! Taidan tehdä tätä versiota seuraavankin kerran.

Nuo kakkua koristavat viirit olivat ideana ihan kiva, mutta juuri tämän kakun päällä ne saivat enemmänkin marsilaisen tai ufomaisen vaikutelman ;) Eipä ne onneksi ketään tuntuneet häiritsevän.

Pohja

 • 3 kananmunaa
 • 3/4 dl sokeria
 • 3/4 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl perunajauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

 • 3 liivatelehteä
 • 2 keltuaista
 • 4 rkl sokeria
 • 3 dl kuohukermaa
 • 2 (reilua) rkl lemon curdia
 • 1 dl mustikkahilloa (keitin 200g pussin pakastemustikkaa ja hillosokeria paketin ohjeen mukaan)

Kuorrutus

 • 75 g pehmeää voita
 • 1 1/4 dl tomusokeria
 • 2 tl vanilliinisokeria
 • 200 g marsipaania
 • 1 dl tomusokeria

Koristeluun

 • tomusokeria

Valmistus

Pohja

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-perunajauho-leivinjauheseos. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 °C kypsäksi.

Täyte

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti (kunnes ovat ihan pehmeitä). Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vaahdota kerma ja yhdistä se keltuaisvaahtoon. Mausta seos vanilliinisokerilla. Sulata liotetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita täyteaineksien joukkoon.

Kuorrutus

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Hienonna mantelimassa veitsellä tai käsin. Sekoita siihen tomusokeri, glukoosi, vanilliinisokeri, muutama tippa vihreää karamelliväriä ja 3/4 voi-tomusokerivaahdosta. Sekoita massa tasaiseksi. Kauli massa öljytyn voipaperin päällä pyöreäksi, ohueksi levyksi.

Kakun täyttäminen ja kokoaminen

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (päällimmäinen osa n. 1 cm:n vahvuiseksi). Laita ensimmäiseen väliin noin puolet täytteestä, levitä vadelmahillo toiseen väliin ja sen päälle loppu täyte (keoksi). Aseta päälle ohuin levy. Levitä loput voi-tomusokeriseoksesta kakun päälle. Nosta marsipaanikuorrutus kakun päälle leivinpaperin avulla. Leikkaa reunat tasaisiksi ja ripottele päälle tomusokeria. Laita kakku kylmään ennen tarjoamista.

Vaihtoehtoisesti voit koota kakun päälaelleen kulhoon. Näin saat kakusta kauniin pyöreän helposti. Kokosin kakun edellisenä iltana ja säilytin jääkaapissa kulho päällä yön yli, näin kakku säilytti hyvin muotonsta ja kulho suojasi sitä kolhuilta.

Kauli marsipaanilevy elmukelmun päällä ja nosta se kulhoon. Taputtele marsipaanikuorrutus tasaisesti kulhon reunoja vasten ja nosta kelmun reunat yli kulhon reunan. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (päällimmäinen osa n. 1 cm:n vahvuiseksi). Levitä loput voi-tomusokerivaahdosta kakkupohjan ohuimman levyn päälle. Voit sipaista hieman myös kaulitun marsipaanilevyn päälle. Laita kakkupohjan levy nyt voikreemi edellä vuokaan ja taputtele se hyvin kiinni marsipaanilevyyn. Älä kuitenkaan taputtele kakkupohjaa liiskaksi.

Levitä puolet täytteestä levyn päälle kulhoon niin että täytteen pinnasta tulee tasainen. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy. Levitä tämän kakkulevyn päälle loput täytteestä tasaisesti. Levitä sitten vadelmahillo viimeisen kakkulevyn päälle ja nosta se sitten hillopuoli edellä kulhoon täytekerroksen päälle.

Käännä marsipaanilevyn reunat sisään elmukelmun reunojen avulla ja kippaa kakku sitten tarjoilualustalle. Kuori elmukelmu pois kakun päältä. Ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua ja asettele marsipaaniruusut haluamiisi kohtiin. Hieroin tähän kakkuun päälle hieman valkoista helmiäiskaramelliväriä juhlavuutta tuomaan. Koristeeksi olisi hyvin voinut laittaa vaikkapa pari metsämustikkaa tai ripotella hieman mustikkajauhetta.

Hanhenrasvassa paistettu paukkumaissi

DSC_0049
En ole koskaan ennen tehnyt popcornia itse padassa vaan ostanut valmiita popparipusseja. Olen kuitenkin viime vuosina enenevässä määrin kiinnittänyt huomiota siihen mitä suuhuni laitan ja valmiien pussien lisäaineet ja esim “voin maku” eivät kuulostaneet houkuttelevilta. Niinpä päätin kokeilla onneani ja ostin pelkkiä maissinjyviä.

Eihän se vaikeaa ollut, paukkumaissin valmistus. Lisäksi oli hauska lasten kanssa kuulostella kattilan vieressä vieläkö poksahtelee. Paistoin maissin hanhenrasvassa koska a) sitä sattui olemaan ja b) koska hanhenrasva kestää kuumennusta huomattavasti paremmin kuin epästabiilimmat kasvirasvavaihtoehdot. Näin ei siis pääse syntymään haitallisia rasvahappoja.

No, rasvateoria sikseen, popcorn oli menestys :) Jotenkin itse aina ajattelen, että se on niin tavallista tai jotain.. mutta lapset söivät poppareita innolla ja maistuivat nuo näköjään aikuisillekin.

 • 2 rkl hanhenrasvaa
 • 1 dl maissia
 • hitunen ruususuolaa

Mittaa rasva kattilan pohjalle (käytin kunnon valurautapataa) ja kuumenna kunnes rasva alkaa hieman porista. Lisää sekaan maissi. Kun ensimmäiset poksahdukset kuuluvat, laske lämpötilaa hieman. Anna maissin poksahdella ja hölskytä kattilaa aina välillä. Pidä kansi koko ajan suljettuna. Kun viimeisistä poksahduksista on pari minuuttia, poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Saaristolaisleipää ja savulohimoussea omenalla, piparjuurella ja tillillä

Kylmäsavulohimousse omenalla, piparjuurella ja tillillä © Hanna Stolt | Gurmee.net

Lohimousseleivät © Hanna Stolt | Gurmee.net

Tämän suolaisen herkun valmisti äitini. Ei olisi muuten näistäkään juhlista tullut juuri mitään ilman äitiliinin apua :) Hän leipoi itse saaristolaislimpun ja valmisti lohimoussen ja toi valmiiksi koristellut leivät tarjolle. Mitä palvelua!

Ohjeen tuohon savulohimousseen löysin viimeisimmästä Elle Mat & Vin -lehdestä (8/14). Juhlien jälkeen söimme moussea uuniperunan kera (nam!) ja välipalana leivän päällä levitteen sijasta (nam!). Yksi parhaista lohisörsseleistä, suosittelen kokeilemaan!

8-10 buffet-annosta

 • 5 siivua saaristolaisleipää
 • 10 ohutta omenansiivua
 • 10 pientä tillinoksaa

Lohimousse

 • 200 g kylmäsavulohta (leikkaa pieniksi kuutioiksi)
 • 1 kananmuna kovaksikeitettynä (leikkaa pieniksi paloiksi)
 • 2 rkl hienonnettua tuoretta piparjuurta
 •  0,5 punasipuli (hienonnettuna)
 • 0,5 punainen omena (paloittele pieneksi)
 • 1 rkl tilliä hienonnettuna
 • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
 • suolaa ja pippuria
 • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita kaikki ainekset, lisää tuorejuusto sekaan viimeiseksi.

Jaa saaristolaisleivän palat kahtia, lisää päälle lohimoussea ja koristele tillillä ja omenansiivuilla.

Raikkaampi perunasalaatti

Raikkaampi perunasalaatti

Perunasalaatti on usein kermapohjainen, mutta tämä äitini valmistama versio oli kivan raikas. Ohje on peräisin äitini luottokeittokirjasta, Aura Liimataisen Parasta Kotiruokaa -kirjasta. Tämä ohje on kirjassa nimellä Juusto-perunasalaatti.

 • 5-6 keitettyä perunaa (kiinteää)
 • pieni pala purjoa
 • 100 g edam-juustoa
 • 2 maustekurkkua
 • pala tuoretta kurkkua
 • 100 g viinirypäleitä

Kastike

 • 0,5 dl öljyä
 • 0,5 dl appelsiinimehua
 • 1 rkl viinietikkaa
 • 1 rkl sinappia
 • 1 tl suolaa
 • 0,5 tl basilikaa
 • ripaus timjamia

Valmistus

 1. Kuori keitetyt kylmät perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
 2. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi sekä juusto, maustekurkku ja tuore kurkku suikaleiksi tai kuutioiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet.
 3. Nosta kaikki salaatin aineet tarjoilukulhoon.
 4. Sekoita kastike pienessä tölkissä ravistellen ja kaada salaatin joukkoon.
 5. Anna salaatin olla kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Kääntele sitä välillä, jotta kastike imeytyy tasaisesti perunoihin.

Karamellisoitu sipuli-sienipiiras

Karamellisoitu sipuli-sienipiiras © Hanna Stolt | Gurmee.net

Äitini löysi tämän herkullisen karamellisoidun sipuli-sienipiiraan ohjeen Etiketti-lehdestä (3/2009) jotka ovat muuten ilmeisen hyviä lähteitä maukkaisiin ruokaohjeisiin. Piiras on kaunis (eikä räpsäisemäni kuva tee sille oikeutta) ja todella maukas, lisäksi myös todella helppo valmistaa. Pohjataikinan voisi helposti tehdä itsekin ruis- ja/tai spelttijauhoista. Ihanan syksyisiä makuja!

1 iso tai 2 pienempää piirasta

 • 1 pkt (400 g) piirakka- tai ruis-perunataikinaa (pakaste)

Karamellisoidut sipulit

 • 7-10 pientä salottisipulia
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 rkl voita
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • n. 2 dl puhdistettuja suppilovahveroita tai kantarelleja
 • 1 rkl intiaanisokeria

Päälle

 • suolaa, mustapippuria
 • 1 pkt (200 g) fetaa
 • muutama oksa rosmariinia ja timjamia
 • noin 2 rkl oliiivöljyä
 • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistus

 1. Lämmitä kiertoilmauuni 200°:een (tavallinen uuni 225°).
 2. Tee karamellisoidut sipulit. Kuori ja lohko salottisipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipuleita pannulla voi-öljyseoksessa keskilämmöllä n. 5 min. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Ripottele pannulle sokeri ja jatka kypsentämistä kunnes sokeri sulaa.
 3. Kauli sulaneesta taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää pohjaa. Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Lusikoi karamellisoitu sipuli-sieniseos pohjille. Mausta suolalla ja pippurilla. Murustele feta ja yrtit piiraille. Valuta öljyä pinnalle.
 4. Paista uunin keskitasolla noin 10 min. kunnes pohja on kypsä. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Tarjoa vihreän salaatin kera.

Ongintaa

Pussukat valmiina ongintaan © Hanna Stolt | Gurmee.net

Ongintaa © Hanna Stolt | Gurmee.net
Kävimme alkuvuodesta ystäviemme lasten synttäreillä ja siellä oli järjestettynä ongintaa lapsille. Se oli minusta aivan ihanaa ja lapset olivat onnessaan joten halusin kokeilla vastaavaa meillä. Valmistin jokaiselle lapselle oman pienen pussin jonka ehkä vasten normeja nimikoin, mutta oli siihen ihan syynsä. Askartelimme Ebban kanssa etukäteen nimikoidut helmirannekorut tytöille (pojillekin oli tarkoitus tehdä punotut rannekkeet, mutta aika loppui kesken). Tyttöjen pussukat olivat siis koruvoittoisia ja joukossa oli myös siirtokuva”tatuointeja” prinsessa-aihein, jotka ovat Pop up kemujen valikoimasta. Samoin pussit, niitä koristavat tarrat sekä nimitarrat löytyivät Pop upin hyllyltä. Innostuin askartelemaan ja väkertämään pitkästä aikaa vähän enemmänkin, mikä oli ihanaa ajanvietettä sekä minulle, että Ebballe.

Arvonta

Kuten kirjoituksen alussa mainitsin, Pop up kemut lupautui tarjoamaan Gurmeen lukijoille juhlapaketin arvontaan. Voit valita kahdesta ihanasta vaihtoehdosta joiden molempien arvo on 60€. Paketti toimitetaan voittajalle kotiosoitteeseen. Nämä ehtivät täydellisesti vielä pikkujouluihin tai uudenvuoden kinkereihin!

Paketti 1: Kulta

popupkemut-arvontapaketti-pikkujoulut-gurmee

Kulta-paketti sisältää:

 • 8 kpl paperipusseja kultasalmiakki-kuvioinnilla
 • 8 kpl paperimukeja kultaisilla tähdillä
 • 8 kpl paperilautasia kultaisilla tähdillä
 • 25 kpl muffinsivuokia kultaisilla raidoilla
 • 1 pkt (20 kpl) lautasliinoja kultaisilla tähdillä
 • 1 pkt (25 kpl) paperipillejä kulta-valkoraidallisina
 • 1 pss kultaista confettia
 • 1 tähtiviiri (kultaglitter)
 • 4 kpl minirosetteja (valkoisia)
 • 1 pkt (3 kpl) glitter eläinkoristeita (kultaisia)
 • 1 pkt (10 kpl) ilmapallolajitelma (kulta, hopea, valkoinen)

 

Paketti 2: Hopea

popupkemut-arvontapaketti-pikkujoulut-gurmee2

 Paketti sisältää:

 • 8 kpl paperipusseja hopeasalmiakki- tai mustavalkoraidallisella kuvioinnilla
 • 8 kpl paperimukeja mustilla ruseteilla
 • 8 kpl paperilautasia mustilla ruseteilla
 • 25 kpl muffinsivuokia (musta-valkoraidalliset)
 • 1 pkt (20 kpl) lautasliinoja (musta-valkoraidalliset)
 • 1 pkt (25 kpl) paperipillejä (musta-valkoraidalliset tai hopea-valkoraidalliset)
 • 1 pss hopeista confettia
 • 1 tähtiviiri (musta/hopeaglitter)
 • 4 kpl minirosetteja (valkoisia)
 • 1 pkt (3 kpl) glitter eläinkoristeita (hopeisia)
 • 1 pkt (10 kpl) ilmapallolajitelma (kulta, hopea, valkoinen)

Arvonta käynnistyy NYT ja jatkuu aina keskiviikkoon 26.11. keskiyöhön saakka. Osallistua voi kommentoimalla joko tähän kirjoitukseen blogin kommenttiosiossa tai Facebookin puolella tämän kirjoituksen linkkiin. Kerro ainakin kumpi paketti olisi mieleisin (ehdit vielä muuttaa mieltäsi jos voitat arvonnan) ja jos innostut, voit myös kertoa mikä oli meidän juhlatarjoiluiden parasta antia tällä kertaa :)

Suoritamme arvonnan torstaina 27.11. ja ilmoitan voittajan tämän kirjoituksen perään sekä otan yhteyttä voittajaan henkilökohtaisesti :)

Onnea arvontaan ja lämmin kiitos ihanalle Pop upille paketin tarjoamisesta!

EDIT 26.11.

Arvonnan voitti Ami, joka jätti kommenttinsa tänne blogiin 21.11. Arvonnan suoritti 3-vuotias arvontaneitimme :) Onnea voittajalle!

Facebook Comments
Related Posts
Showing 62 comments
 • Lare

  Vaikea valinta, mutta hopeaan varmaankin kallistuisin :) Nuo muffarimukeissa tarjoillut vihannes/hedelmäkipot olivat näyttävä ja houkuttelevan näköinen tarjoiluidea, joka varmasti täytyy toteuttaa oman pojan seuraavilla synttäreillä :)

 • Laura

  Wau mitkä synttärit ja mahtavat tarjoilut! :) Vaikea valinta kumpi paketti olisi kivempi mutta taidan kääntyä hopeisen paketin puoleen. Balilainen suklaakakku näyttää aika herkulliselta :)

 • Anne

  Vau! Ihanat juhlat ja upeat tarjottavat. Ehdottomasti mukaan kivaan arvontaan :) Tuo hopeinen setti olisi mitä mainioin lasten pikkujoulujuhlia ajatellen. Peukut pystyyn siis!

 • Ami

  Huh, mahtavat synttäritarjoilut! Suklaakakkua voisin kokeilla itsekin, mutta päällimmäisenä mieleen jäi tuo melonikakkuidea, joka oli tosi mainio. Hopeiseen pakettiin lähdetään.

  • Hanna

   Onnittelut Ami, voitit tämän arvonnan jonka suoritti meidän 3-vuotias arvontaneiti :) Ollaan yhteydessä toimitukseen liittyen!

 • Minki

  Ihan mahdoton valinta, ihanat setit molemmat:) Hopea on enemmän mun näkönen, mutta tuo kulta sopis hyvin yhteen rankassa harkinnassa olleeseen teemaan…Siis tällä kertaa kulta!:)

  Tosi kiva tuo vesimelonikakku, monesti törmännyt kuviin, mutta itse en ole vielä toteuttanut… nyt olis kuitenkin nuorimmaisen nimpparit tulossa, joten taidan motivoitua tästä ja tekasta hänen kakkunsa melonista. Kiitos!:D

 • Sini

  Aivan ihanat tarjoilut! Etenkin lohileivät, raikas perunasalaatti ja ihanan perinteinen kauramustikkapaistos houkuttelevat.
  Valitsisin hopeisen paketin, jos onni on myötäinen

 • Tarja

  Upeita ideoita! Muutamaa aattelin hyödyntää neitokaiseni tulevilla 6-vee kutsuilla. Kultainen on neitini suosikki.

 • Lea

  Kultaisen setin voisin ottaa :) Tuo oli tosi hyvä idea laittaa kasviksia ja marjoja ym kivasti esille, käyttökelpoinen idea!

 • Saila jantunen

  Kylläpä oli huikeet tarjoilut ja koristelut. Tässä juuri neidin talven ihmemaa teemaisia synttärikemuja suunnitellaan joten hopea sopisi sinne mainiosti.
  Ensi kesänä teen pojan kutsuille tuon vesimelonikaakun.

 • Veers

  Mahtavat tarjoilut! Itse tilasin esikoisen 5-vuotissynttäreille avaruusteemaisia juttuja, mutta vielä olis kuopuksenkin synttärit ennen joulua… Se varmaan tykkäis tuosta hopea-aiheesta, joten koetetaan onneamme arvonnassa!

  • Hanna

   Oi se avaruusteemakin oli hieno! :) Onnea arvontaan (jonka suorittaa meidän 1- tai 3-vuotias arpaneiti)!

 • Mira

  Ihanat juhlat teillä, kauniit koristelut ja persoonalliset tarjoilut! Itsekin on tullut huomattua, että lasten myötä panostus kaikkien mahdollisten juhlien järjestämisessä on noussut aivan uudelle tasolle. :D Bileputkessa mennään, 1-v. synttärit, Halloween, joulu, 4-v. synttärit ja siitä sitten luontevasti pääsiäinen jne.. aina on hyvä syy juhlia! Jos onni suosii, niin hopeinen paketti on meidän suosikkimme!

  • Hanna

   Voi kiitos :) Täällä sama juttu. Ruokatarjoilut ovat aina lähteneet käsistä, mutta nyt lasten kanssa huomaa innostuvansa myös koristelupuolesta aivan uudella tasolla. Lapset itse ovat niin pieniä vielä, etteivät edes paljoa koristeluista ymmärrä, mutta niitä on ennen kaikkea hauska väkertää yhdessä :) Onnea arvontaan! Teidän bileputki on sen verran mittava, että paketille varmasti olisi käyttöä :)

 • Jolana

  Kultainen paketti olisi mieleisin :)

 • An

  Hopea!
  Mutta huh mitä herkkuja. Täytyy itsekin kunnostautua :)

 • saila

  Ihania ideoita, kiitos! Tammikuussa juhlitaan meillä, kultainen setti voisi sopia meidän juhliin :)

 • venla / lämmin ilo

  Vau mitkä tarjoilut! Hopea paketti olisi meikäläisen mieleen:)

 • Sari P

  Ihanat juhlat! Tekemääsi raakasuklaakakkua voisi kokeilla ihan ilman juhlia :) Jos arpaonni suosii, niin hopeinen paketti olisi suosikkini.

 • Siinatar

  Ihanat tarjottavat ja juhlat! Mukaan hopeapaketin arvontaan.

 • Ella

  Oi nam, mitkä tarjoilut! Eritoten tuo karamellisoitu sipulipiiras vaikutti ihanalta. Mukana hopeisen paketin arvonnassa. :)

 • Pauliina

  Olipa järkevää tulla lukemaan tätä nälkäisenä :D Aivan ihanan näköiset juhlat ja tarjoilut! Kiitos reseptien jakamisesta. Sain monta hyvää ideaa varalle, kun tulee taas se mitä-uutta-mä-nyt-tähän-hätään-keksin-tilanne

  Tänne kelpaisi uudeksi vuodeksi kultainen paketti.

  • Hanna

   Onnea arvontaan! Se kultainen setti onkin kaunis :)

 • Sanni

  Mahtavat tarjoilut! Meillä yhdet 4-v synttärit tiedossa, joten tarjoiluvinkit tulivat tarpeeseen. Lohileivät, perunasalaatti ja vihanneskipot olisivat kaikki ihania suolaisia tarjottavia. Jos onni suosii, niin ottaisin hopeisen paketin!
  -Sanni

 • Henna

  Ihana arvonta; hopea setti olisi omaan makuun mieleinen! Ja wau mitkä tarjoilut myös! Vesimelonikakku hauska idea ja lohimousseleivät sen verran herkun kuuloisia, että menevät varmasti testiin. Joka joulu kun tulee tuota saaristolaisleipää tehtyä myös :)

 • Pinja.H

  Oi mitkä tarjoilut, tosi ihania ideoita ja tuo vesimelonikakku ja hedelmä/vihanneskorit herkkuja, nappaan idikset seuraaviin juhliin. :) Hopeinen olisi upea setti. Mukavaa joulun odotusaikaa :)

 • Sanna

  Ihan mahtava tuo vesimelonikakku sekä hedelmät ja vihannekset! Hopeinen setti olisi minun valintani. :)

 • bikke

  OHHOH! Tunsin kuinka kuola valui näppäimistölle sekä kiloja kertyi vyötärolle :)) Mahtiherkkuja! Muutaman reseptin sekä koristeluvinkin nappasin! JOs onni suo haluaisin hopean sävyisen paketin :))

  • Hanna

   hihi, ihana ;) onnea arvontaan!

 • Siili82

  Ihana arvonta! Valitsisin hopeisen setin.

 • Mikaela

  Vautsi mitkä tarjoilut ja kaunis kattaus! Itse pidän eniten kultaisesta paketista. :)

 • sikkuralla

  Upeat tarjoilut! Tykkään enemmän hopeanvärisestä setistä.

 • Sussi

  Ihania ideoita tarjoiluun! Hopea on minun mieleen.

 • Leonida

  Tuli nälkä tätä juttua lukiessa! Balilaista suklaakakkua maistaisin mielelläni, mutta niin se sipulipiirakkakin houkuttaa…

  Vaikka itse olen hopean kannalla aina ja kaikessa, kuopuksen 6-vuotissynttäreille voisi ottaa näistä vaihtoehdoista hiukan värikkäämmän eli kultaisen!

 • Kati L.

  Herkullisen näköiset tarjoilut kyllä :) Molemmat paketit on todella kivoja, mutta ehkä tuo hopea kuitenkin enemmän lemppari.

 • Meeri

  Raakasuklaakakku näyttää todella herkulliselta!
  Valitsisin hopeisen setin.

 • Maarit

  Valitsisin hopean! Nuo suolaiset tarjottavat oli kovasti mieleeni sekä vesimelonikakku!! Ihan mahtava idea!

 • Jenna Oh

  Paketti 2 kruunaisi uuden vuoden!

 • sanna

  kummatkin ovat aivan ihania.Valinnan vaikeus.Hopeapaketti ehkä kuitenkin :)
  Ihania ideoita!

 • Eevis

  Kultaiseen pakettiin kallistuisin tällä kertaa. Balilaista raakasuklaakakkua olen maistanut, ja se on taivaallisen ihanaa!

 • Kira

  Näyttääpä ihanalta. Juuri mukavasti sekaisin terveellisiä, suolaisia ja makeita herkkuja. On kiva saada esimerkki kuinka lasten synttäreillä voi tarjota muutakin kuin karkki-jäde-sipsi-osastoa – ja silti olla lasten mieleen. :) Koristeista mieluisampi tuo kultainen-setti.

  • Hanna

   Kiva kuulla! Mekin mietittiin, että ollaanko me nyt niitä vanhempia jotka tuputtaa vierailleen terveellisiä ruokia synttäreilläkin, mutta hyvin nuo maistuivat :) ja varuiksi tosiaan ihan perinteisiäkin tarjoiluja.

 • Päivi

  Raakasuklaakakku näyttää super-herkulliselta! Koristeista kultainen setti miellyttää silmää enemmän :)

 • Mikko Saarinen

  Mahtavat tarjoilut! Upeaa että turhaa sokeria on mahdollista välttää ja silti tehdä upea herkut!

 • Konsta

  Loistavat ideat ja terveellisiä! Lisää näitä pitäisi saada maailmalle, sitten ihmiset voisivat paljon paremmin. Älkää välittäkö tietämättömien kommenteista. He voivat huonosti, koska syövät sitä roskaruokaa ;D. Jatkakaa samaan tyyliin!!!

 • Hanna

  Kiitos Mikko ja Konsta kannustuksesta! :) Tässä on parasta se, miten paljon tuo nämä yksinkertaiset ja terveelliset synttäritarjoiluvinkit saavat nyt julkisuutta, kiitos sen nimettömän melonikakkuvihaajan ;)

 • Riikka

  Aivan mahtavaa! Tulin kommenroimaan kun törmäsin il uutiseen kun postauksesi oli kerännyt huomiota. Olin kerrassan pöyritysynyt että miksi ihmeessä negariivista. Itse törmäsin viime syksynä melonikakkuun pinterestissä ja se oli jo silloin loistava idea. Sokeria oppii syömään myöhemmin sitä paitsi tämä on myös super herkullista :) jatka ihmeessä samalla linjalla! :)

 • Mitte

  Huikeita ideoita! Hopeinen setti olis pop!

  • Hanna

   Kiitos Mitte :) Kilpailu valitettavasti päättyi jo viime vuoden puolella :)

 • gojiavocado

  Juu, melonikakkuja on ollut Pinterestissä jo pitkään, Jenkeissä ja rawfood-piireissä iso juttu kuten vesimelonipizzatkin. Ei mikään uusi juttu siis, itsellä ollut jo pari vuotta suunnitelmissa tehdä, mutten ole ehtinyt. Jännä juttu, että nyt nousi ns. suuren yleisön hampaisiin ja vielä joidenkin mielestä ikään kuin negatiivinen juttu kyseessä .Ideahan on mahtava! Upeat tarjoilut teillä olleet!

 • Hanna

  Kiitos taas kommenteista! :) Jep, pinterestistä ja netistä ylipäänsä löytyy yksi toistaan hienompia vesimelonikakkuja. Jos olisin tiennyt, että tästä kakusta nousee tällainen kohu, olisin panostanut valokuviin ja kakkuun huomattavasti enemmän ;) Kiva joka tapauksessa että saavat näkyvyyttää ja sitä kautta varmasti moni saa ideoita seuraaviin juhliin :)

  • Reeta

   Kiitos, sain hyviä vinkkejä kun meidän Ebba elokuussa täyttää 4 vuotta. Nuo vihanneskipot oli hyvä idea.

 • Jasmin N

  Mukana arvonnassa! Ihan mahtava postaus :-)

  • Hanna

   Kiitos Jasmin :) Arvonta on valitettavasti päättynyt jo viime vuoden puolella. Tämä kirjoitus vain sai yllätysjulkisuutta osakseen näin jälkikäteen :)

 • Marjo

  Kivat tarjoilut. Vaikka itse en ihan kaikille ideoille lämmennytkään niin mielestäni kokonaisuus on tosi kiva ja tämmöisenä “sokerihiirenä” on mukavaa saada esimerkkiä ja ideoita terveellisemmistä tarjoilusta. Pitää pistää “korvan taakse” tämä sinun blogisi ja ideasi :)

  • Hanna

   Marjo kiva kuulla, että sait kirjoituksesta ideoita! :) Meilläkin synttärit ja muut juhlat on aina tilaisuuksia päästä testaamaan jotain uutta ja siksi tarjoilut aina vähän karkaakin käsistä. ;)

 • Saija

  Kiitos aivan ihanista synttäri ideoista!!!! Mein diabeetikon synttärit on nyt vesimeloni kakulla ja dippikasviksilla. Ehkä pääsemme kerrankin kerran vuodessa yhdet synttärit ilman syömisten kieltämistä sekä ilman että valvon useamman yön.

 • Mirka Okroj

  Aivan uskomattoman kekseliäs ja kiva idea tuo melonikakku! Itse en pidä melkein lainkaan perinteisistä kermakakuista, niin makeita ja turhan märkiä. Tuota kakkua on aivan pakko kokeilla seuraaviin tupareihin/synttäreihin, no mihin vain. Keep up the good work! ;)

 • Henna

  Onpa houkuttelevan näköiset tarjottavat! :P Ja todella hienoja ideoita muutenkin, etenkin tuo vesimelonikakku, joka melkein on pakko toteuttaa pojan syntymäpäivillä kesällä, koska sattuu raaka-aineet olemaan sellaiset mitkä sopivat suvussamme oleville allergikoille. :) Myös tuo prinsessakakku pääsee varmasti testiin!
  Meillä myös pyritään välttämään sokeria, sekä nauttimaan luonnollisista mauista. Blogisi pääsee siis myös lukulistalleni! :)

 • Netta

  Meillä on kohta edessä 3-vuotis synttärit ja sain todella hyviä vinkkejä täältä! Saat minusta muutenkin uuden seuraajan. Löysin tänne Iltalehden jutun ansiosta.

 • Jolana

  Todella kivat tarjoilut! :)

  Hopeisen valitsisin :)

  • Hanna

   Hei Jolana! :) Kiitos kommentista. Huomaathan, että kilpailu on päättynyt kuukausia sitten ;)

Vastaa

Perinteinen lasagne © Hanna Stolt | Gurmee.netAkvavitsilli | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje