Mokkasuklaa-banaanitäytekakku + alennuskoodi Kuppikuumaa-verkkokauppaan!

Saimme jonkin aikaa sitten nauttia live musiikista kotikonsertissa ja iltaa varten äitini oli leiponut maukkaan täytekakun. En yleensä ole sokerikakkupohjaisten kakkujen ystävä, mutta tämä oli hyvää. Varsinkin seuraavana päivänä kun se oli mehustunut jääkaapissa yön yli. Ohje on Yhteishyvän Ruoka -lehdestä (5/06). Kakusta riittää popsittavaa noin 20 hengelle.

Koska olen hyvän kahvin ystävä, sai tämäkin kakku kuorrutukseensa erityisen hyvää kahvia. Viimeisin kahvilaitehankintani – ROK espresso – on ollut aivan huippu. Tätä kakkua varten valmistin yhden satsin espressoa. ROK-kahvista tulee ihanan täyteläisen ja tuhdin makuista, mutta siitä ei tule lainkaan kitkerää. Täydellinen maku suoraan kupista nautittavaksi tai juuri leivonnaisiin. (Kahvin täyteläisen maun lisäksi olen ollut äärettömän kiitollinen koneen hiljaisuudesta. Lasten nukkuessa saan taiottua itselleni vaivatta aamupäiväkahvit ja nauttia hetken omasta rauhasta herättämättä pikkuisia.)

Itse asiassa, koska olen ollut hankintaani niin tyytyväinen ja koska jaettu ilo on aina omittua parempi, olin maahantuojaan yhteydessä ja he lupasivat teille pienen Gurmee-tarjouksen. Koodilla ROKHANNA saat hankittua itsellesi 5 % alennuksen kaikista Kuppikuumaa-verkkokaupan tuotteista, ROK-espressokoneet mukaan lukien. Etu on voimassa viikon:  26.9. – 5.10.2014 :) Koodi syötetään Kuppikuumaa-verkkokaupan tilausvaiheessa ostoskorissa sille osoitettuun kenttään.

Mokkasuklaa-banaanikakku © Gurmee.net

Eli hyvästä kahvista kiinnostuneet, poiketkaa pienelle sivuraiteelle hankkimaan uusi hyvä kahvilaite. Suklaisesta kakusta kiinnostuneet, jatkakaa lukemista. Seuraavana ohje:

Pohja

 • 6 kananmunaa
 • 2 dl sokeria
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl maissitärkkelystä
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Kostutus

 • 1,5 dl appelsiinimehua

Täyte

 • 2 dl kuohukermaa
 • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
 • 2 rkl sokeria
 • 4 banaania
 • 1 rkl sitruunamehua

Kuorrutus

 • 1 dl sokeria
 • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
 • 0,5 dl kahvia
 • 1 dl kuohukermaa
 • 2 keltuaista
 • 200 g voita

Koristeluun

 • suklaata

Vaahdota kananmunat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175°:ssa n. 45 min. Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Viipaloi banaanit ja purista päälle sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla sitä mukaa, kun täytät kakun. Levitä vaahtoa molempiin väleihin ja nosta päälle banaaniviipaleet.

Valmista kuorrutusta varten kiisseli. Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, kahvi, kerma ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Jäähdytä. Vaahdota voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyt kiisseli joukkoon vatkaten. Levitä kuorrute ohuesti kakun pinnalle ja reunoille. Tee lopusta kuorrutteesta lusikalla koristekuvioita kakun pinnalle tai siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota koristeita kakulle. Vedä suklaalevystä lastuja perunankuorimaveitsellä kakun koristeeksi.

Siirrä kakku kylmään.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Suklaaunelma - suklaamoussekakku | gurmee.netSienikeitto salvialla ja konjakkikermavaahdolla |gurmee.net | kuva © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje