Risifrutti

Jos pidät Risifruteista yhtä paljon kuin minäkin, nyt on onnenpäiväsi. Keksin viikonloppuna kaavan Risifrutin arvoitukseen ja tämä versio on terveellisempi sekä edullisempi vaihtoehto. Win-win!

Risifrutissahan siis yhdistyvät kermaisen täyteläinen riisivanukas ja raikas hillo. Näiden lisäksi Risifrutista löytyy bonuksena mm. karrageenia, jota muuten löytyy pitkässä litanjassa muitakin maitotuotteita. Karrageenia mainostetaan luontaisena merileväperäisenä lisäaineena, mutta tutkimuksissa on osoitettu sen olevan ihmiskeholle hyvinkin haitallinen. Jo pieninä määrinä. Tästä syystä jätän mm. luomukerman kaupan hyllylle vaikka muuten aina valitsen luomua. En ole onnistuunt löytämään yhtä ainutta luomukermaa jossa ei karrageenia olisi. Tämäkin riisivanukas valmistettiin suomalaisesta ei-luomu vispikermasta.

Risifrutti valmistetaan todella yksinkertaisista aineksista ja kaupassa sillä kyllä kilohintaa piisaa. Tämän ohjeen avulla voit valmistaa sitä kerralla vaikka ison sammiollisen ja makunystyrät kiittävät eikä lompakko ohene.

  • 0,5 l luomu täysmaitoa
  • 1 dl luomu riisiä
  • ripaus (celtic) merisuolaa
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 rkl xylitolia / koivusokeria
  • 0,5 – 1 tl luonnon vaniljaa
  • 0,5 l mansikoita

Keitä riisi maidossa kunnes se on kypsää. Mausta puuro suolalla. Lisää sekaan vaahdotettu kerma, xylitol ja vanilja. Sekoita hyvin.

Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja tarjoile riisivanukas kylmänä mansikkasoseen kera.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Paras maksalaatikko © Hanna StoltROK Espressokeitin suoraan pakkauksesta © Hanna Stolt | gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje