GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Ruusukerma-mansikkaleivokset

Ruusukerma-mansikkaleivokset

Löysin tällaisen ihanankuuloisen ruusukerma-mansikkaleivosten ohjeen äitienpäivän kynnyksellä Novellesta. En ihan ehtinyt niitä äitienpäiväksi tehdä, mutta viikko, pari myöhemmin kyllä. Leivokset maistuivat tosi raikkaille ja olivat helppotekoisia, mutta ainakin näiden minun tekemieni "taikinakuppi", jossa siis ei ole viljatuotteita lainkaan, ei tahtonut pysyä kasassa viileinä ja suoraan pakkasestakin otettuina juuri ja juuri siihen saakka että ne ehti kuvata ja syödä. Jonkinlaista muokkausta siis pohjan ohjeeseen on tiedossa jos teen näitä toiste, ihan vain koossa pysymisen vuoksi.

Ruusukerma-mansikkaleivokset

(gluteeniton, maidoton, kypsentämätön)

4–5 kpl


Ainekset

Pohja:

  • 3 dl pekaanipähkinöitä

  • 1 dl taateleita

Ruusukermavaahto:

  • 2 tölkkiä jääkaapissa säilytettyä kookosmaitoa (tähän tarkoitukseen ei-luomut toimivat usein parhaiten koska jostain syystä luomuihin usein lisätään karrageenia tai muuta vastaavaa joka kaiketi estää kermaa erottumasta ja juuri tuota reaktiota haetaan tässä kookosvaahtotarkoituksessa)

  • 1 rkl paksua hunajaa tai kookospalmusiirappia

  • 1/2 tl vaniljajauhetta tai vaniljatangosta siemeniä

  • + 1 tl ruusu-uutetta (ei pakollinen)

Täytteeksi:

  • Banaania

  • Mansikoita

Pinnalle:

  • Mansikoita

  • Kookoshiutaleita

Valmistus

  1. Valmista pohjaseos. Hienonna pekaanipähkinät tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Lisää pieneksi paloitellut taatelit ja sekoita, kunnes ainesosat alkavat tarttua yhteen.

  2. Painele taikina pieniin piiras- tai muffinivuokiin ja laita pakastimeen. (Itse laitoin kaikki pohjan ainekset yleiskoneen astiaan ja ajoin S-terällä tasaiseksi massaksi).

  3. Tee kermavaahto. Ota kookosmaitotölkki jääkaapista ja kaavi paksu valkoinen aines kulhoon. Lisää hunaja, ruusu-uute ja vanilja. Sekoita käsivatkaimella kermavaahdon kaltaiseksi paksuksi seokseksi. Jos seos menee liian löysäksi, käytä sitä pieni hetki pakastimessa tai jääkaapissa. Vaahto säilyy ihan hyvin myös seuraavaan päivään, ihan mahtava vaihtoehto maitopohjaiselle kermavaahdolle ja sopii laktoosittomille ja maitoa muuten karttaville erinomaisesti.

  4. Ota pikkupiiraat jääkaapista, viipaloi täytteeksi reilusti banaanisiivuja ja mansikoita (minusta oli näppärämpää kun survoin maksikat ja banaanit haarukalla sekaisin ja lusikoin piiraskuppeihin), lusikoi päälle ruusukermavaahtoa ja viipaloi pinnalle lisää mansikoita. Viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla tai vaikka suklaaraasteella.

  5. Pidä pakastimessa noin vartti ennen tarjoilua.


Uunissa paistettu avokado kananmunalla

Uunissa paistettu avokado kananmunalla

Raparperibebet

Raparperibebet