Järkkyhyvä vuohenjuustokeitto!

Vuohenjuustokeitto | gurmee.net | © Hanna Stolt

Vuohenjuustokeitto

Terveisiä taas mummin patojen ääreltä! Tämä vuohenjuustokeitto tarjoiltiin meille alkupalana ja oli ylivoimaisesti parasta keittoa piiiiitkään aikaan. Aivan ihana maku; ei liian vuohenjuustoinen, mutta niin että maku selkeästi erottui. Jäin pohtimaan sopisiko perunan tilalle maa-artisokka. Pitää kokeilla. Tällaisenaankin keitto oli ihan mielettömän hyvää! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan :) Ohje on Alkon Etiketti-lehdestä, numerosta 4/2008.

  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • voita
  • 2 dl valkoviiniä
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 Rosamunda-peruna
  • 300 g vuohenbrie- tai vuohencamembert-juustoa
  • 1 dl kermaa

Koristeluun

  • tuoretta rosmariinia
  • valmista siemensekoitusta tai ruohittuja pähkinöitä

Kuutioi sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää joukkoon valkoviini ja kasvisliemi. Keitä peruna kypsäksi ja soseuta keittopohja sauvasekoittimella. Lisää sekaan juusto, sulata sitä kieman kuumassa liemessä ja soseuta. Lisää kerma ja kiehauta. Koristele siemensekoituksella ja rosmariinilla.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Valkosuklaapallerot | gurmee.net | © Hanna StoltMakkaraa | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje