Lohikeitto

Lohikeitto | Gurmee.net

Lohikeitto

Mummi teki meidän keväisellä Rukan reissulla mielettömän hyvää lohikeittoa. Ohje kuulemma löytyi Valion sivuilta ja ukin pyynnöstä keittoon käytettiin kunnon kermaa. Tämä on niitä ruokia, jossa ei minun mielestäni kannata alkaa nuukailemaan jonkun rasvattoman maidon kanssa. Maku ei vaan ole sama, eikä ravinteet.

  • 2 – 3 (250 g) perunaa
  • 1 pussi (250 g) kasvissuikaleita
  • 6 dl vettä
  • 1 – 2 laakerinlehteä
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 500 g kirjolohifileetä
  • 2 – 3 dl kermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl tilli

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä ne sekä kasvissuikaleet kypsiksi laakerinlehdellä ja maustepippureilla maustetussa vedessä. Poista sillä aikaa kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Lisää kattilaan. Anna kiehua 5 min. Lisää kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää päälle hienonnettu tilli. Tarkista maku.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Sinisimpukoita sahramiliemessä | gurmee.net | © Hanna StoltRuokapyramidihuijaus

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje