Sinisimpukoita sahramiliemessä

Sinisimpukoita sahramiliemessä | gurmee.net | © Hanna Stolt

Sinisimpukoita sahramiliemessä

Meinasin jo vähän aikaa sitten hetken mielenjohteesta ostaa simpukoita kaupan kalatiskiltä mutten arvannut kun en tiennyt hyvää luottoreseptiä. No nytpä mummin luona vieraillessani löytyi kuin tilauksesta simpukoita pöydästä :) ohjeessa sanotaan että sahramiliemessä, mutta äitini käyttää kurkumaa sahramin sijaan – oikein hyvää! Tämä ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta 27, 2/2005. Parhaat simpukat mitä minä olen syönyt. 6-8 annosta

 • 2 kg tuoreita sinisimpukoita

Sahramiliemi

 • 2 sipulia
 • 2 varsisellerin vartta
 • 1-2 rkl kasviöljyä
 • 7 dl vettä
 • 2-3 rkl kalafondia tai
 • 1 1/2 kalaliemikuutiota
 • 2 dl valkoviiniä
 • valkopippuria
 • muutama oksa tuoretta timjamia
 • (0,25 – 0,5 g sahramia) kurkumaa
 • 2 dl kermaa
 • 25-50 g voita
 • ripaus cayennepippuria
 • (suolaa)

Valmista simpukat ruoaksi saman päivän aikana.säilytä niitä ennen tarjoilua ilmavassa astiassa viileässä. Harjaa sinisimpukat juuriharjalla ja raaputa puhtaaksi kylmän juoksevan veden alla. Nyhdä mahdolliset “parrat” pois. Tarkista, että kaikki simpukat ovat eläviä eli kuoret ovat kiinni ja ehjiä. Kopauta aukinaista simpukkaa pöytää vasten: jos kuori sulkeutuu simpukka on elävä ja sen voi käyttää.

Valmista liemi. Leikkaa sipuli ja varsiselleri viipaleiksi. Kuumenna öljy 5-7 litran kattilassa. Lisää kasvisviipaleet ja kuullota niitä hetki. Kaada kuuma vesi, liemiaines, valkoviini, valkopippuri sekä timjaminoksat kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää (sahrami) kurkuma , kerma ja muutama voinokare. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista liemen maku. Tähän asti keiton voi valmistaa muutama tunti etukäteen.

Lisää puhdistetut simpukat kiehuvaan liemeen. Nosta kansi päälle ja keitä noin 5 minuuttia, kattilaa välillä ravistellen niin, että kaikki simpukat kypsyvät ja aukeavat. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa simpukat ja liemi vaalean leivän kanssa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Appelsiinijäätelö | Gurmee.netLohikeitto | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje