Appelsiinijäätelö

Appelsiinijäätelö | Gurmee.net

Appelsiinijäätelö

Valmistan usein meidän kaksivuotiaalle omaa jäätelöä jälkkäriksi jos meillä on muuten tarjolla sellaista mitä en halua hänelle tarjoilla. Vältän sokeripommiherkkujen tarjoamista pienelle ja teen siksi mielelläni miedommin makeita ja mahdollisimman terveellisiä vaihtoehtoja hänelle. Tämä appelsiinijäde saa makeutta appelsiinista ja vaniljasta sekä hunajasta. Pehmeyttä ja kermaisuutta puolestaan saadaan cashew-pähkinöistä joita käytetään myös ahkerasti raakaleivonnassa mm. kakkutäytteissä.

  • 2 appelsiinia (luomu!)
  • 3,5 dl cashew-pähkinää (liota väh. 4h, mieluiten yön yli)
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 dl hunajaa
  • 4 peukalon kokoista palaa appelsiininkuorta ilman valkoista osaa
  • 1 ison vaniljatangon siemenet

Laita kookosöljy kuumaannvesihauteeseen sulamaan. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa toisen appelsiinin pinnasta kuorta terävällä veitsellä tai raasta n. puolen appelsiinin kuori. Lisää kuoritut appelsiinit blenderiin.

Huuhtele cashew-pähkinät ja valuta hyvin. Lisää pähkinät, hunaja, appelsiininkuoret blenderiin. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen sisältä siemenet. Lisää siemenet sekä sula kookosöljy blenderiin. Sekoita blenderissä tasaiseksi massaksi. Vitamixilla kannattaa käyttää lopuksi hetken aikaa täydellä teholla – näin kädestä tulee ihanan pehmeää.

Voit laittaa massan tällaisenaan jäätelömuotteihin tai käyttää sen jäätelökoneeseen kautta jolloin koostumuksesta tulee vielä parempi.

Pakasta. Nauti :)

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kahvipannacotta ja appelsiinisalaatti | Gurmee.netSinisimpukoita sahramiliemessä | gurmee.net | © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje