Kahvipannacotta ja appelsiinisalaatti

Kahvipannacotta ja appelsiinisalaatti | Gurmee.net

Kahvipannacotta ja appelsiinisalaatti

Mummi bongasi tämän(kin) jälkiruoan meidän Rukan reissulla Kauneus ja Terveys -lehden numerosta 4/2014. Appelsiinisalaatti tekee annoksesta tosi kauniin, mutta omaan makuuni tämä olisi ollut enemmän ilman tuota appelsiinia. Ehkä kahvinpapu tai suklaarouhetta tai pala Lindtin tummaa suklaata pystyyn koristeeksi ennemmin. Toisaalta en myöskään yleensä tykkää appelsiinisuklaasta, mutta varmasti siitä joku tykkää kun sitä kerran vuodesta toiseen kaupoissa myydään. Syököön appelsiineilla siis ken tahtoo :) Tuo suklaa-moccapannacotta osuus sen sijaan oli minusta aivan mielettömän hyvää! Vanukkaan alla, lasin pohjalla on ohut kerros suklaatahnaa joka tekee tästä pannacotasta astetta fiinimmän ja herkullisemman.

Kahvipannacotta

neljälle

 • 2,5 dl kermaa
 • 2,5 dl maitoa
 • 0,5 dl intiaanisokeria
 • 1 vaniljatanko
 • 2 liivatetta
 • 2,5 tl pikakahvijauhetta

Suklaatahna

 • 150 g tummaa suklaata
 • 1 dl kermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma, maito ja intiaanisokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Lisää tanko ja siemenet kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Ota pois levyltä, lisää pikakahvijauhe ja sekoita hyvin. Valmista suklaatahna. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi suklaatahnaa juomalasien pohjalle. Laita lasit kylmään hetkeksi kovettumaan. Kaada kerma-maitoseos suklaan päälle laseihin ja anna hyytyä kylmässä noin 4 tuntia. Tarjoa appelsiinisalaatin kera.

Appelsiinisalaatti

 • 2 appelsiinia
 • 1 vaniljatanko
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 2 rkl hunajaa

Kuori appelsiinit niin, että palaset säilyvät ehjinä ja että valkoista kuorta ei jää pintaan ollenkaan. Poista palasista kalvot. Purista appelsiinin rangoista mehut kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää sitruunamehu ja anna liemen kiehahtaa. Poista vaniljatanko ja lisää hunaja. Kaada liemi appelsiinien päälle. Laita salaatti kylmään marinoitumaan pannacottien hyytymisen ajaksi.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Marenki-sitruunarulla | Gurmee.netAppelsiinijäätelö | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje