Kookos-tapiokavanukas

Kookos-tapiokavanukas | Gurmee.net

Kookos-tapiokavanukas

Tein taas hiljattain kookos-tapiokavanukasta jonka ohje on peräisin TheKitchn-blogista. Toisin kuin viime kerralla, noudatin alkuperäisohjetta tällä kertaa orjallisemmin ja tuloksena oli kauniin valkea vanukas joka oli edelleen yhtä herkkua kuin viimeksikin. Jos tarjoat vanukkaan annoksina, kannattaa se lusikoida tarjoiluastioihin ennen kuin vanukas on aivan jäähtynyt, ihan vaan estetiikan vuoksi. Hieman lämmin vanukas laskeutuu kauniimmin ja pinnasta tulee sileämpi. Kylmänä vanukas on lohkeavampaa ja siitä on vaikea saada kaunista annosta.

 • 4 dl mantelimaitoa (jaa kahteen)
 • 3/4 dl tapiokahelmiä
 • 2,5 dl kookosmaitoa
 • 0,5 dl agavesiirappia
 • 1 tl vaniljauutetta / 0,5 – 1 tl vaniljajauhetta
 • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja sekoitettuna 1 rkl veteen
 • 1/4 tl suolaa

Koristeluun:

 • mustia seesaminsiemeniä

Liota tapiokahelmiä yön yli (vähintään 4h) 2 dl:ssa mantelimaitoa. Seuraavana päivänä lisää sekaan loput mantelimaidosta ja lämmitä tapiokaa ja mantelimaitoa keskilämmöllä kunnes se alkaa kiehua. Lisää sitten kookosmaito, vanilja ja agavesiirappi. Keitä vielä rauhallisesti 10-12 min, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi veteen sekoitettu maissitärkkelys ohuena vanana, koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Keitä ja sekoittele vielä viitisen minuuttia. Jäähdytä seosta vähintään 1 h ennen tarjoilua. Tarjoile kylmänä tai haaleana. Kokoa annokset ennen tarjoilua. Pohjalle tapiokavanukasta, päälle mustia seesaminsiemeniä.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Yukiko

  Vau :) haluun heti kokeilla tän pohjalta Bubble tea -vanukasta :D). Minkäkokoisia tapiokahelmiä oot käyttänyt? Kun mulla on pieniä ja sit sellasia melko isoja, jotka turpoavat vieläkin suuremmiksi. Entä miksi muuten ne helmet liotetaan puolessa määrässä nestettä ja vasta sitten ennen keittämistä lisätään loput neste? Voisiko liottaa koko nestemäärässä?

  • Hanna

   Hei! Bubble tea vanukas tältä pohjalta kuulostaa hauskalta! :) Käyttämäni helmet ovat aika pieniä, ehkä 2mm halkaisijaltaan. En oikeastaan osaa sanoa miksi tuo liotus tapahtuu puolessa nestemäärässä. Olen varmaan jostakin ohjeesta joskus omaksunut tavan enkä ole koskaan kyseenalaistanut sitä :D En näe syytä miksi liotusta ei voisi tehdä koko nestemäärässä, mutten ole koskaan itse kokeillut :)

Vastaa

kerrossuklaavanukas | Gurmee.netKiinankaalia inkiväärikastikkeessa | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje