Kana-nuudelikeitto

kana-nuudelikeitto | Gurmee.net

Kana-nuudelikeitto

Tämän keiton inspiraatio on Middagin viikko 5:n (2014) ohjeessa. Lisäilin sekaan kuitenkin mausteita ja tein keitosta oman näköiseni. Keitto on helppotekoinen ja mielenkiintoinen yhdistelmä vihannessosekeittoa ja perinteisempää kanakeittoa sekä aasialaishenkistä nuudelikeittoa. Jos jätät ohjeesta pois nokkosjauheen, tulee keitosta huikean kuulas keltainen. Nokkosjauhe taittaa väriä hieman, mutta lisää makua sekä ravinteita. Yhdistän kurkumaan aina (kun mahdollista) mustapippuria, sillä mustapippuri tehostaa kurkuman terveysvaikutuksia.

 • 3 kanafilettä
 • 1 fenkoli
 • n. peukalon kokoinen pala tuoretta inkiväriä tai hieman inkiväärijauhetta
 • 400 g porkkanaa
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 punainen chili
 • 2 kiekkoa munanuudelia
 • 1 l kanalientä
 • reilu 1 tl nokkosjauhetta
 • reilu 1 tl kurkumaa
 • mustapippuria myllystä

Kuori ja leikkaa sipuli sekä valkosipuli. Leikkaa fenkoli paloiksi ja kuori sekä leikkaa porkkana paloiksi. Leikkaa chili pituussuunnassa auki ja poista siemenet. Hienonna chili. Kuori inkiväärinpala ja siivuta se.

Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää fenkoli, porkkanat, chili sekä inkivääri kattilaan ja freesaa pari minuuttia. Lisää liemi ja anna kiehua kunnes vihannekset ovat pehmeitä, noin 15 min.

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Mausta nokkosella sekä kurkumalla ja mustapippurilla. Kiehauta keitto uudelleen.

Leikkaa kana paloiksi ja lisää soseutetun keiton joukkoon, vähennä lämpöä niin, että keitto juuri ja juuri porisee. Lisää nuudelit kun kananpalat ovat kiehuneet 4 min. Nuudelit kannattaa murskata vähän lyhyemmiksi paloiksi keiton joukkoon, muuten keittoa on hankala syödä. Vedä kattila liedeltä ja anna seistä pari minuuttia kunnes nuudelit ovat pehmeitä.

kana-nuudelikeitto | Gurmee.net

Chicken noodle soup

Tämän keiton inspiraatio on Middagin viikko 5:n (2014) ohjeessa. Lisäilin sekaan kuitenkin mausteita ja tein keitosta oman näköiseni. Keitto on helppotekoinen ja mielenkiintoinen yhdistelmä vihannessosekeittoa ja perinteisempää kanakeittoa sekä aasialaishenkistä nuudelikeittoa. Jos jätät ohjeesta pois nokkosjauheen, tulee keitosta huikean kuulas keltainen. Nokkosjauhe taittaa väriä hieman, mutta lisää makua sekä ravinteita. Yhdistän kurkumaan aina (kun mahdollista) mustapippuria, sillä mustapippuri tehostaa kurkuman terveysvaikutuksia.

 • 3 kanafilettä
 • 1 fenkoli
 • n. peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä tai hieman inkiväärijauhetta
 • 400 g porkkanaa
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 punainen chili
 • 2 kiekkoa munanuudelia
 • 1 l kanalientä
 • reilu 1 tl nokkosjauhetta
 • reilu 1 tl kurkumaa
 • mustapippuria myllystä

Kuori ja leikkaa sipuli sekä valkosipuli. Leikkaa fenkoli paloiksi ja kuori sekä leikkaa porkkana paloiksi. Leikkaa chili pituussuunnassa auki ja poista siemenet. Hienonna chili. Kuori inkiväärinpala ja siivuta se.

Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää fenkoli, porkkanat, chili sekä inkivääri kattilaan ja freesaa pari minuuttia. Lisää liemi ja anna kiehua kunnes vihannekset ovat pehmeitä, noin 15 min.

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Mausta nokkosella sekä kurkumalla ja mustapippurilla. Kiehauta keitto uudelleen.

Leikkaa kana paloiksi ja lisää soseutetun keiton joukkoon, vähennä lämpöä niin, että keitto juuri ja juuri porisee. Lisää nuudelit kun kananpalat ovat kiehuneet 4 min. Nuudelit kannattaa murskata vähän lyhyemmiksi paloiksi keiton joukkoon, muuten keittoa on hankala syödä. Vedä kattila liedeltä ja anna seistä pari minuuttia kunnes nuudelit ovat pehmeitä.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

kerrossuklaavanukas | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje