Brookie

Brookies | gurmee.net

Brookies

Tässäpä nyt sitten sellainen herkku, että dieetillä ei kannata edes vilkaista. Ohje löytyi Kiusauksessa-blogista ja on ihan superhyvä. Tosin myöskin su-per ma-ke-a. Brookie-nimitys tulee siitä, että leivos on Brooklyniläisessä leipomossa keksitty, brownien ja cookien [fantastinen] yhdistelmä. Tämä on loistava jälkkäri juhliin, sillä maku vain paranee kun leivos parikin päivää viettää jääkaapissa. Brookiet voi siis tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja tämä isompaan vuokaan tehtävä malli säästää aikaa ja vaivaa. Sitten vain paloiksi juuri ennen tarjoilua. Herkuttele vaniljajäätelön kanssa.

Brownie-taikina:

 • 115 g voita
 • 150 g suklaata
 • 2 dl sokeria
 • ½ dl fariinisokeria
 • 3 munaa
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • ½ tl suolaa

Cookie-taikina:

 • 115 g huoneenlämpöistä voita
 • 1 dl sokeria
 • 1 dl fariinisokeria
 • 1 muna + 1 keltuainen
 • 2 dl vehnäjauhoa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 150 g suklaata

Tarjoiluun:

 • vaniljajäätelöä

Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.

Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperin asettumaan vuokaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet kevyesti vedellä, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat. (Mahtava vinkki, toimii!) Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.

Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa.
Leikkaa suklaa veitsellä kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon.

Asettele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. HUOM! Jatka paistamista tarpeen mukaan, jos brownie-kerros vaikuttaa liian raa’alta. Tarkkaile kuitenkin, ettei taikina kypsy liikaa vaan jää sisältä kosteaksi. Anna jäähtyä rauhassa vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Brookie kiinteytyy vasta jäähtyessään ja koostumuksesta tulee siten oikeanlainen: rapea päältä ja tahmea sisältä. Omasta mielestäni brookiet maistuivat erityisen hyvältä ja koostumuksesta tuli täydellinen kun koko vuoka oli ollut jääkaapissa päivän verran.

Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa 12–16 ruuduksi ohutteräisellä veitsellä. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.

Brookies | gurmee.net
Brookies

Tässäpä nyt sitten sellainen herkku, että dieetillä ei kannata edes vilkaista. Ohje löytyi Kiusauksessa-blogista ja on ihan superhyvä. Tosin myöskin su-per ma-ke-a. Brookie-nimitys tulee siitä, että leivos on Brooklyniläisessä leipomossa keksitty, brownien ja cookien [fantastinen] yhdistelmä. Tämä on loistava jälkkäri juhliin, sillä maku vain paranee kun leivos parikin päivää viettää jääkaapissa. Brookiet voi siis tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja tämä isompaan vuokaan tehtävä malli säästää aikaa ja vaivaa. Sitten vain paloiksi juuri ennen tarjoilua. Herkuttele vaniljajäätelön kanssa.

Brownie-taikina:

 • 115 g voita
 • 150 g suklaata
 • 2 dl sokeria
 • ½ dl fariinisokeria
 • 3 munaa
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • ½ tl suolaa

Cookie-taikina:

 • 115 g huoneenlämpöistä voita
 • 1 dl sokeria
 • 1 dl fariinisokeria
 • 1 muna + 1 keltuainen
 • 2 dl vehnäjauhoa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 150 g suklaata

Tarjoiluun:

 • vaniljajäätelöä

Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.

Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperin asettumaan vuokaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet kevyesti vedellä, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat. (Mahtava vinkki, toimii!) Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.

Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa.
Leikkaa suklaa veitsellä kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon.

Asettele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. HUOM! Jatka paistamista tarpeen mukaan, jos brownie-kerros vaikuttaa liian raa’alta. Tarkkaile kuitenkin, ettei taikina kypsy liikaa vaan jää sisältä kosteaksi. Anna jäähtyä rauhassa vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Brookie kiinteytyy vasta jäähtyessään ja koostumuksesta tulee siten oikeanlainen: rapea päältä ja tahmea sisältä. Omasta mielestäni brookiet maistuivat erityisen hyvältä ja koostumuksesta tuli täydellinen kun koko vuoka oli ollut jääkaapissa päivän verran.

Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa 12–16 ruuduksi ohutteräisellä veitsellä. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Caramel Apple Cheesecake Bars | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje