Gluteeniton siemen-pähkinäleipä

Gluteeniton siemen-pähkinäleipä | Gurmee.net

Gluteeniton siemen-pähkinäleipä

Unelmahyvää! Gluteeniton siemen-pähkinäleipä | Gurmee.net

Unelmahyvää!

Löysin tämän ohjeen jo jonkin aikaa sitten My new roots -blogista ja nyt hiljattain siitä muistutti minua ihana Karo joka laittoi linkin saman leivän ohjeeseen Uusia Tuulia -blogissa.. Tällä kertaa sain oikeasti aikaiseksi kokeilla ohjetta ja olin aivan myyty! Leipä on niiiin hyvää ja täysin gluteenitonta jos vaan on kaurahiutaleiden kanssa tarkkana tai korvaa ne muilla gluteenittomilla. Leipä on käytännössä pähkinää ja siemeniä – ihanaa rouskuteltavaa eikä tosiaankaan mitään höttöä. Karon vinkin mukaisesti leivoin leivän ja pussitin sen tuoreena, valmiiksi viipaloituna suoraan pakkaseen (jahka leipä ehti jäähtyä). Sieltä on sitten helppo napata aina pari siivua leivänpaahtimeen ja leipä maistuu aina vastaleivotulta. Tätä leipää on ollut tosi kiva leipoa meidän 2-vuotiaan kanssa kun hommaan ei sisälly mitään vaivaamista sen kummemmin, mutta aineksia on kiva heitellä yhdessä kulhoon ja sekoitella :)

  • 2, 5 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl hasselpähkinöitä (voit korvata pähkinät toisilla siemenillä tai esim manteleilla jos tarpeen)
  • 3, 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 rkl chia-siemeniä
  • 3 rkl psylliumkuitujauhetta
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 3 rkl kookosöljyä (myös voi käy)
  • 3,5 dl vettä

Sekoita kuivat ainekset kulhossa keskenään. Voit murentaa hasselpähkinät pienemmiksi jos haluat. Sulata valisemasi rasva ja hunaja vesihauteessa juoksevaksi seokseksi. Sekoita keskenään hunaja, rasva ja vesi. Kaada nesteet kulhoon kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taikinasta kuuluu tulla paksua, mutta jos seos vaikuttaa liian jähmeältä, lisää hieman vettä. Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita lusikalla. Käytin itse silikonivuokaa, josta leivän irrottaminen on hyvin helppoa. Laita taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta se kiinteytyy. Kun taikina pysyy itsestään kasassa vetäessä vuoan reunaa ulospäin, leivän voi laittaa uuniin.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista noin 20-25 minuuttia. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen kuin viipaloit sitä. Leipä säilyy noin viisi päivää, kun säilytät sitä tiiviisti suljettuna.

Facebook Comments
Related Posts
Comments

Vastaa

Hernekeitto | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje