Mausteinen hirssipuuro

Mausteinen hirssipuuro | Gurmee.net

Mausteinen hirssipuuro

Tämä herkullisen näköinen ja terveellinen puuro ilmaantui Facebookin feediini pari päivää sitten ja päätin heti kokeilla. Ainekset löytyivät suoraan kaapista joten kun sain uuden satsin mantelimaitoa tehtyä, tein samana iltana tästä meille herkkupuurot. Alkuperäisohje on siis Keittiökameleontin mahtavasta blogista.

Olen tehnyt hirssistä lähinnä tuorepuuroja joten tämä kypsennetty versio oli uusi tuttavuus. Hirssin maku on kypsennettynä mukavasti hieman miedompi ja tässä puurossa käytetyt mausteet antavat sille aivan mahtavan maun! Hirssiä on hyvä liottaa 1-8 tuntia (kuten muitakin viljoja) sulavuuden parantamiseksi. Tein mantelimaidon tätä puuroa varten niin, että kaadoin maitoa 2,5 dl syrjään ennen kuin sihtasin sen tiheän kankaan läpi. Sitten lisäsin sekaan vielä 0,5 dl siivilöityä maitoa. Näin mantelimaidosta tuli ihanan kermaista ja paksua juuri tätä puuroa varten.

 • 3 dl huuhdeltua, liotettua hirssiä
 • 1 l vettä
 • 1 tl kardemumman siemeniä
 • 2 tähtianista
 • 1 luomusitruunan kuori
 • kokonainen luomumandariini lohkoina
 • 1/2 tl kurkumaa
 • 1/2 vaniljatanko
 • 1 kanelitanko tai 1/2 tl jauhettua kanelia

Laita kaikki kattilaan ja keitä haudutuskattilassa n. 1/2 t tai kunnes vesi on imeytynyt hirssiin.

Lisää
 • 0,3 l paksua mantelimaitoa (- jos käytät kaupan maitoa, kokeile kookosta, joka on mantelimaitoja paksumpaa)
 • 1,5 tl suolaa – tai maun mukaan
 • 1 – 2 rkl hunajaa riippuen käytitkö makeutettua maitoa
Soseuta sauvasekoittimella ja tarjoile.
(Poistin seasta mandariinilohkot sekä isot mausteet ennen soseuttamista. Mausteet kelluvat hyvin pintaan kun puuron hauduttaa haudutuskattilassa joten niitä ei joudu sen kummemmin puuron seasta etsimään ellei sekoittele puuroa välillä haudutuksen aikana. Mandariineista puristin mehut puuron sekaan ennen kuin poistin ne.)

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Luomufrikadellit tomaattikastikkeessa risonin keraLaskiaispullat | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje